Samsung E900 review


De succesvolle modellen blijven zich opstapelen vanuit de handen van Samsung. Het Koreaanse merk dat de Nederlandse markt afgelopen jaar overspoelde met de nieuwste modellen en ontwerpen, zet deze lijn door de komende maanden.

Het eerste nieuwe model na de slim lijn is de E900, een toestel gebaseerd op de D600 en uitgevoerd met een aantal nieuwe onderdelen. Deze komen allemaal voorbij in de review van de E900.

Het toestel dat zoals al gemeld de basis van de D600 heeft, is niet direct de opvolger van de D600. Dat zal de D900 worden die rond Augustus/September de markt zal bereiken. Nee, de E900 is een nieuw model die naast de D600 en D900 geplaatst wordt. De standaard functionaliteit uit de bekende D600 is gelijk gebleven binnen de E900. Alleen het uiterlijk heeft een flinke opfrisbeurt gekregen en een aantal nieuwe onderdelen zijn toegevoegd, die besproken zullen worden.

De Samsung E900 is aangekondigd op Cebit 2006 afgelopen maart en zal door geheel Europa verkrijgbaar zijn. Zijn directe tegenhanger is de LG KG800 en een aantal andere nieuwe modellen van LG. Het is gelijk duidelijk waarom. Beide gebruiken namelijk een touchpad waarbij fysieke toetsen niet meer aanwezig zijn. Daarover later meer! De KG800 en E900 worden in het onderdeel Extra verder vergeleken. Men kan onderaan deze pagina direct doorklikken naar pagina vier voor de complete vergelijking.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Koord
- Stereo headset
- Datakabel
- EasyStudio software op CD-rom
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

Een lader in stijl, namelijk een zwarte versie. Vroeger leverde Samsung nog de grijze versie mee bij donkere toestellen en dat stond eigenlijk totaal niet. Nu dat er een zwarte lader meegeleverd wordt, toont Samsung aan dat stijl niet eindigt bij het toestel alleen.

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de zijkant van het toestel. De headset is in het zwart uitgevoerd. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Vroeger was er altijd de kritiek over het feit dat EasyStudio niet meegeleverd werd, maar in laatste maanden is dat totaal opgelost. Een nette CD met EasyStudio software en een zwarte datakabel worden meegeleverd, zodat iedereen zijn of haar data kan synchroniseren met PC of Mac.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende accessoires zijn in het stijlvolle pakket opgenomen:

Het pakket is dus netjes voorzien. Het enige wat gemist wordt is de geheugenkaart. Geen extra MicroSD geheugenkaart wordt meegeleverd in het pakket. Ook de video-out kabel werd niet in de doos aangetroffen. Iets wat bij de D600 anders was. Wanneer een dergelijke kabel gebruikt wordt zal de complete gebruikersinterface op het scherm worden getoond. Men kan dan games spelen en bestanden bekijken/tonen via het scherm en de kabel.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel