Samsung E780 review


Voor Samsung stopt het niet met de slim lijn, de nieuwe modellen volgen elkaar op en de E780 is daar één van.

Dit nieuwe dunne zakelijke model is de laatste telg die Samsung in de afgelopen getoond heeft en waarmee men de huidige lijn van groei verder doorzet.

Het toestel dat voor het eerst op Cebit 2006 getoond is, is de clamshell variant van de Samsung D600 met daarbij aangetekend dat er hier en daar wat kleine verschillen zijn op het gebied van een aantal eigenschappen. Het toestel biedt over het geheel gezien gelijkwaardige mogelijkheden in een ander jasje.

Hiernaast kan gemeld worden dat het toestel zich positioneert binnen de markt als een tegenhanger van modellen als de Motorola V3i, Nokia 6131, BenQ-Mobile EF81 en Sony Ericsson Z710i. Binnen de review zullen deze modellen aanbod komen en zal er na gegaan worden hoe men de vier modellen ten opzichte van de E780 moet zien.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Stereo headset
- Engelse en Nederlandse handleiding

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende accessoires zijn in het stijlvolle pakket opgenomen:

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

Een lader in stijl, namelijk een zwarte versie. Vroeger leverde Samsung nog de grijze versie mee bij donkere toestellen en dat stond eigenlijk totaal niet. Nu dat er een zwarte lader meegeleverd wordt, toont Samsung aan dat stijl niet eindigt bij het toestel alleen.

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de zijkant van het toestel. De headset is in het zwart uitgevoerd. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Het pakket is dus netjes voorzien. Onderdelen als een video-out worden niet door de E780 ondersteunt en zodoende wordt ook niet verwacht dat een dergelijke kabel meegeleverd wordt. Helaas is er geen EasyStudio PC Suite CD meegeleverd, ook een datakabel ontbreekt.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel