Samsung E730 review


Op NieuweMobiel.NL mag een review van de allernieuwste Samsung en opvolger van de E700//E710 en broertje van de E720 natuurlijk niet ontbreken. Speciaal heeft Samsung het toestel ter beschikking gesteld als eerste website en reviewsite in Nederland.

De E730 is samen met de E720, de opvolger van de E700/E710 die momenteel vorig enorm verkopen realiseerde. De E730 laat opnieuw zien dat men bij Samsung weet hoe clamshells verkocht dienen te worden.

Het toestel is zoals al aangegeven een compleet nieuw toestel in de rij van premium modellen van Samsung. En Samsung heeft een eer om hoog te houden. Na de S300, het allereerste flipmodel met twee kleurenschermen, de E600, het eerste flip model met de fototelefoonboek mogelijkheid op het externe scherm, de E700, het eerste flipmodel zonder antenne, maar met een intenna (een nieuwe naam verzonnen door Samsung) en de E720 de eerste Samsung clamsheel met Bluetooth en MP3 bediening op de voorkant. De E730 borduurt daar op verder en is exact tussen de D500 en de E720 gepositioneerd qua specificaties.

Het is namelijk zo dat de gebruikersinterface, de camera en functies aan boord van het model precies zijn overgenomen van de D500. Verder zijn gedeeltelijk de looks en de concept van de clamshell met MP3 bediening overgenomen van de E720. Om de complete mix af te maken is er ook een radio aan toegevoegd.

Tijdens de review zullen diverse modellen aangehaald worden die nu op de markt verkrijgbaar zijn. Deze zullen vergelijking dienen voor de E730. Ook zal er tijdens de review gebruik worden gemaakt van twee modellen, dit omdat er namelijk een flinke vraag is naar de speciale zwart versie naast de standaard grijze. Een goede vergelijking zal er worden gemaakt tussen beide modellen, die alleen qua kleur en gebruikte materialen verschilt.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Koord
- Stereo headset
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

In het pakket vindt men een grijze oplader. Dit is de nieuwe lader voor een dit Samsung model met een nieuwe stekker met laadindicator. Jammer van de kleur, want het past niet echt bij het toestel. Een donkere kleur was mooier geweest. Naast de lader is er nog een koord om het toestel om de pols te bevestigen. Het is een net koord, dat vooral door dames gebruikt zal worden.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende punten vind men terug in het pakket:

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de USB poort aan de zijkant van het toestel. Helaas is de kleur grijs gebruikt voor deze headset. Net zoals bij de lader was een donkere kleur bij dit toestel mooier geweest. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Als laatste punt kan gemeld worden dat het niet echt netjes is dat er geen EasyStudio software meegeleverd wordt door Samsung in dit pakket. Vele mensen zullen snel deze software installeren om te kunnen synchroniseren en om data te kunnen overzetten. Verder eigenlijk geen aanmerkingen op het pakket dat bij het toestel zit. Alle punten zijn eigenlijk wel bekend van de D500, E720 en andere modellen. Wel jammer dat er geen Soundmate bij zit, maar de keuze om dit niet te doen is begrijpelijk.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel