Samsung E720 review


Op NieuweMobiel.NL mag een review van de allernieuwste Samsung en opvolger van de E700//E710, de E720 natuurlijk niet ontbreken. Speciaal heeft Samsung het toestel ter beschikking gesteld als eerste website en reviewsite in Nederland.

De E720 is de opvolger van de E700/E710 die voorjaar tot grote successen lijden voor Samsung. De E720 is de verwachting zal dit zeer waarschijnlijk weer evenaren. Er is alleen geen verwachting dat de verkopen de D500 voorbij zullen streven.

Het toestel is zoals al aangegeven een compleet nieuw toestel in de rij van premium modellen van Samsung. En Samsung heeft een eer om hoog te houden. Na de S300, het allereerste flipmodel met twee kleurenschermen, de E600, het eerste flip model met de fototelefoonboek mogelijkheid op het externe scherm, de E700, het eerste flipmodel zonder antenne, maar met een intenna (een nieuwe naam verzonnen door Samsung) en de D500 het eerste model met Bluetooth, Soundmate en MP3 speler. Dan is de E720 natuurlijk weer een topmodel en dan vooral op het vlak van de 1.0 mega pixel camera, Bluetooth in een clamshell en het geweldige uiterlijk.

Tijdens de review zal vooral gekeken worden wat de verbeteringen zijn ten opzichte van de E700/E710 en de verschillen met de D500 en E730. Dit geeft voor iedere gebruiker een duidelijk beeld welk toestel met zal moeten nemen. Natuurlijk zullen andere modellen zoals Mistubishi M430i en Sony Ericsson K750i ook voorbij komen.

Het toestel zal in de komende maanden uitgroeien tot een model (dat de verkoopscijfers van de E700 zal evenaren. Dat doet Samsung dan toch weer goed en het begint erop te lijken dat Samsung nu elk kwartaal een grote stap zal laten zien op het gebied van diverse mobiele technieken en toestellen. Het is dan ook maar de vraag wat men de komende kwartalen kan verwachten. Dat wordt afwachten!

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende punten vind men terug in het pakket:

Als laatste punt kan gemeld worden dat het niet echt netjes is dat er geen EasyStudio software meegeleverd wordt door Samsung in dit pakket. Vele mensen zullen snel deze software installeren om te kunnen synchroniseren en om data te kunnen overzetten. Verder eigenlijk geen aanmerkingen op het pakket dat bij het toestel zit. Alle punten zijn eigenlijk wel bekend van de D500 en andere modellen. Wel jammer dat er geen Soundmate bij zit, maar de keuze om dit niet te doen is begrijpelijk.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Koord
- Stereo headset
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

In het pakket vindt men een grijze oplader. Dit is de nieuwe lader voor een dit Samsung model met een nieuwe stekker met laadindicator. Jammer van de kleur, want het past niet echt bij het toestel. Een donkere kleur was mooier geweest. Naast de lader is er nog een koord om het toestel om de pols te bevestigen. Het is een net koord, dat vooral door dames gebruikt zal worden.

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de USB poort aan de zijkant van het toestel. Helaas is de kleur grijs gebruikt voor deze headset. Net zoals bij de lader was een donkere kleur bij dit toestel mooier geweest. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel