Samsung E630 review


Deze week onderwerpt NieuweMobiel.NL de Samsung E630 aan een uitgebreide test. Met de D500 heeft Samsung een absolute bestseller op de markt gezet.

Voor veel toekomstige gebruikers is de hoge aanschafprijs echter niet te rechtvaardigen, nu Samsung ook de E630 lanceert: een toestel dat qua uiterlijk en specificaties erg veel van de D500 weg heeft, maar zonder onder andere Bluetooth moet doen.

Helaas mist het toestel wel paar dingen tegenover de D500. Bijvoorbeeld de camera, het ingebouwde geheugen, geen MP3 speler, enzovoort. Als men kijkt naar de concurrenten in dezelfde prijsklasse, dan ziet men dat er onder anderen de Nokia 6230 is. Qua specificaties zijn er veel verschillen tussen die twee, maar wie graag een gelikte slidephone wilt, kan beter de E630 nemen, maar dan dus die dingen mist. In deze review zal verder ingegaan worden op de verschillen tussen de E630 haar concurrenten, waarna ieder voor zich een keuze kan maken.

• Batterij (800 mAh)
• Oplader
• Toestel
• Handleiding
• Plug in Speaker (SoundMate)

Om de kosten te drukken heeft Samsung ditmaal niet de gebruikelijke accessoires bijgeleverd, zoals de gebruikelijke datakabel. Wel aanwezig is natuurlijk de Soundmate, maar de reden hiervan is nog niet geheel duidelijk: de E630 kan namelijk geen MP3 bestanden afspelen.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel is ons aangeleverd door Samsung zelf en in het pakket was niet een enorme hoeveelheid accessoires geleverd. De doos van de E630 is vrij klein en alles zit er goed in. De volgende accessoires en onderdelen waren aanwezig in het pakket:

Verder geen klachten over de accessoires, de handleiding was goed leesbaar en alles werd goed verteld. Geen fouten erin en was kort en krachtig. Er zitten drie handleidingen bij, waaronder ééntje Nederlands is. Voor de gebruiker die voor het eerst een mobiele telefoon koopt of een Samsung koopt is het wel handig om de handleiding door te lezen. Voor iemand die al de één en ander heeft gebruikt, hoeft het niet. Er zitten ook de nodige illustraties in de handleiding wat het gemakkelijk maakt.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel