Samsung E530 review


Na het succesvolle model, de Samsung T500, is het nu de kans aan de E530 om de vrouwen en dames in de Benelux te veroveren met zijn charmes.

Het toestel speciaal gericht op de vrouwen, is een afgeleide van de Samsung E720 en zal zodoende in de review ook zo genoemd worden. Naast de E720 zal ook de Sony Ericsson K750i en Samsung E730 aanbod komen als vergelijking.

Het toestel is naast de E720 en nieuw model in de markt. De E530 onderscheidt zich vooral op het gebied van het uiterlijk en een aantal extra's in het toestel. Verder wordt er weinig terug gevonden wat echt een groot verschil tussen beide zou moeten aantonen. Tijdens de review zullen alle wijzigingen aanbod komen.

Ook dit toestel zal in de komende maanden uitgroeien tot een model dat in relatie tot de verkoopscijfers hoog zal eindigen. Dat doet Samsung dan toch weer goed en het begint erop te lijken dat Samsung nu elk kwartaal een grote stap zal laten zien op het gebied van diverse mobiele technieken en toestellen. Het is dan ook maar de vraag wat men de komende kwartalen kan verwachten. Dat wordt opnieuw weer afwachten, maar vooruitstrevend zal het zeker zijn!

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Koord
- Stereo headset
- Speciaal opbergtasje
- Engelse en Nederlandse handleiding

Het meegeleverde opbergtasje is een leuke gadget en extra in dit pakket, maar is eigenlijk een beetje overbodig. De vraag is hoeveel mensen het tasje echt gaan gebruiken, want het is nogal lastig om constant het toestel uit dit tasje te halen. Daarnaast geeft het allemaal wat een oversized gevoel. De opbergtas net even te groot voor het toestel.

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

In het pakket vindt men een grijze oplader. Dit is de nieuwe lader voor een dit Samsung model met een nieuwe stekker met laadindicator. Jammer van de kleur, want het past niet echt bij het toestel. Een donkere kleur was mooier geweest. Naast de lader is er nog een koord om het toestel om de pols te bevestigen. Het is een net koord, dat door dames zeker gebruikt zal worden.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende punten vind men terug in het pakket:

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de zijkant van het toestel. Helaas is de kleur grijs gebruikt voor deze headset. Net zoals bij de lader was een donkere kleur bij dit toestel mooier geweest. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Als laatste punt kan gemeld worden dat het niet echt netjes is dat er geen EasyStudio software meegeleverd wordt door Samsung in dit pakket. Vele mensen zullen snel deze software installeren om te kunnen synchroniseren en om data te kunnen overzetten. Verder eigenlijk geen aanmerkingen op het pakket dat bij het toestel zit. Alle punten zijn eigenlijk wel bekend van de E720 en andere modellen. Wel jammer dat er geen Soundmate bij zit, maar de keuze om dit niet te doen is begrijpelijk. (Het blijkt daarnaast ook zo te zijn dat de SoundMate niet werkt op de modellen waar deze niet bijgeleverd wordt)


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel