Samsung E500 Brown Edition review


Fashion is voor Samsung één van de hoofdonderdelen binnen de lijn met modellen. De E500 is het nieuwe ladyphone model van het merk na de E530 en het tussenmodel; de E870.

Het nieuwe model zal in diverse edities op de markt verschijnen waaronder de standaard witte en bruine. In de review wordt de bruine besproken, maar deze verschilt alleen qua kleur met de andere modellen.

De andere toestellen zijn onder andere de witte versie en een speciale Pink Ribbon versie. In de toekomst zullen nog meer modellen volgen. De E500 zal voor Samsung een succesmodel zijn in alle diverse vormen en soorten die verkrijgbaar worden. De markt zit namelijk echt op een vrouwentoestel en opvolger van de E530 te wachten, als is het maar de vraag of de E500 eigenlijk wel de opvolger is van het nieuwe toestel. De naam van het toestel vermoedt iets anders, maar daarover meer in de review. Wat wel duidelijk zal worden vanuit de review is dat de E500 een doorontwikkeling is van de E870.

De E500 is in de afgelopen maanden aan de markt geïntroduceerd en is sindskort ook verkrijgbaar. Het toestel wordt grif verkocht en is enorm in trek. De nieuwe uitstraling en de meegeleverde Otazu sieraad en tas geven het toestel net dat speciale tintje dat een bepaalde soort vrouwen aanspreekt. Deze personen kijken niet direct naar de specificaties, maar het uiterlijk van het toestel. Dat staat boven alles en de specificaties komen als tweede. Dit zal zeker in de review mee worden genomen.

De nieuwe E500 verschilt ten opzichte van andere modellen zoals de E530 alleen op essentiële punten als de afwezigheid van een flitser, nieuwe vrouwenfuncties en de aanwezigheid van voice dialing en voice command. Daarover later meer.

De grote opponent in de huidige markt is vooral de Motorola V3i Dolce & Gabbana. Bij de diverse onderdelen zal worden aangeven waar de verschillen liggen met de V3i.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Stereo headset
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

Een lader in stijl, namelijk een zwarte versie (al is de vraag of de witte variant van de E500 een witte lader meekrijgt). Vroeger leverde Samsung nog de grijze versie mee bij donkere toestellen en dat stond eigenlijk totaal niet. Nu dat er een zwarte lader meegeleverd wordt, toont Samsung aan dat stijl niet eindigt bij het toestel alleen.

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de onderkant van het toestel. De headset is in het zwart uitgevoerd met speciale gouden accenten en speciaal ontworpen bedieningsonderdeel. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een aantal accessoires terug. De volgende accessoires zijn in het stijlvolle pakket opgenomen:

Het pakket is dus netjes voorzien. Onderdelen als een video-out worden niet door de E500 ondersteunt en zodoende wordt ook niet verwacht dat een dergelijke kabel meegeleverd wordt. Helaas is er geen EasyStudio PC Suite CD meegeleverd, ook een datakabel ontbreekt. De Motorola V3i krijgt deze wel meegeleverd, net zoals een MicroSD geheugenkaart.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel