Samsung E340 review


Samsung is bezig met een flink offensief op de Nederlandse markt en dat heeft tot gevolg gehad dat in de afgelopen periode meer dan tien nieuwe toestellen getoond zijn.

Daaronder valt ook het onderwerp van deze nieuwe review, de Samsung E340, de opvolger van de succesvolle E330.

De E340 is het logische gevolg na de E330 en heeft op een aantal vlakken een aantal verbeteringen gekregen, die het toestel ten opzichte van de E330 een wat volwassen gevoel geeft. Het toestel is tijdens de Cebit 2005 aan de wereld getoond. De eerste foto's waren ook op NieuweMobiel.NL zichtbaar in het media archief van het toestel. Op deze foto's was een erg stijlvolle witte versie zichtbaar die voorlopig nog niet in Nederland is getoond. Alleen de hier geteste grijze en een donker grijze versie zijn op de Nederlandse markt te verkrijgen.

Verder kan gemeld worden dat tijdens de review een groot aantal punten zullen terug komen bekend van andere Samsung modellen. Samsung heeft namelijk op een groot aantal punten binnen het portofolio specificaties en interne hardware, die gelijkwaardig zijn al elkaar.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Koord
- Stereo headset
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

In het pakket vindt men een grijze oplader. Dit is de standaard “oude” lader. Naast de lader is er nog een koord om het toestel om de pols te bevestigen. Het is een net koord, dat vooral door dames gebruikt zal worden.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende punten vind men terug in het pakket:

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de USB poort aan de zijkant van het toestel. Een misser is dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Als laatste punt kan gemeld worden dat het niet echt netjes is dat er geen EasyStudio software meegeleverd wordt door Samsung in dit pakket. Vele mensen zullen snel deze software installeren om te kunnen synchroniseren en om data te kunnen overzetten. Verder eigenlijk geen aanmerkingen op het pakket dat bij het toestel zit. Alle punten zijn eigenlijk wel bekend van de D500, E720 en andere modellen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel