Samsung D800 review


Samsung verovert de markt met de mooiste modellen en ook de allernieuwste D800 is daar geen uitzondering op. Al deze modellen zorgen dan ook voor een stevige tweede plaats in de Nederlandse en Benelux markt.

De D800 brengt als de echte opvolger van de succesvolle D500 absoluut een aantal sterke punten naar voren die vele personen doen besluiten hun D500 in te ruilen voor een D800. Deze punten zullen zeker aanwezig zijn in de review.

De nieuwe D800 werd geïntroduceerd afgelopen najaar en was één van de smaakmakers tijdens 3GSM en Cebit 2006 opn de stand van Samsung. Iedereen verwachten een absolute opvolger van de D600, maar niks is minder waar. Samsung bracht de D800, D810 en D820, drie modellen op hetzelfde platform, maar allemaal met net andere specificaties. Alleen de D800 zal hier besproken worden, maar verschilt ten opzichte van de D810 op het gebied van de formfactor. De D810 is een clamshell en zla daarnast niet de Nederlandse markt bereiken. De D820 is net zoals de D800 een slider, maar uitgerust met draaibare camera, geheugenkaartslot en stereo speakers. Het toestel heeft ook een ander uiterlijk meegekregen. De D820 wordt rond Mei/Juni in de Nederlandse winkels verwacht, maar is al wel via crossimport verkrijgbaar.

Voordat dat de review aanvangt moet ons van het hart dat de D800 absoluut geen opvolger is van de D600 ook al lijkt dit zo aan de naam van het toestel. Het toestel heeft namelijk geen 2.0 megapixel camera of hoger, geen geheugenkaartslot en heeft op veel kleine vlakken verrassend veel verschillen met de D600. Voor personen die niet voor het uiterlijk gaan van de D800 wordt aangeraden de D600 te kiezen die nu qua prijs bijna gelijkwaardig is aan de nieuwe D800, die in twee versies verkrijgbaar is namelijk in het wit en zwart. Van de D600 is daarnaast binnenkort een chromen versie beschikbaar.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Stereo headset
- Datakabel
- EasyStudio software op CD-rom
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

Een lader in stijl, namelijk een zwarte versie. Vroeger leverde Samsung nog de grijze versie mee bij donkere toestellen en dat stond eigenlijk totaal niet. Nu dat er een zwarte lader meegeleverd wordt, toont Samsung aan dat stijl niet eindigt bij het toestel alleen.

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de zijkant van het toestel. Ook hier eindelijk een zwarte versie en niet die oude grijze. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende accessoires zijn in het stijlvolle en ultra dunne pakket opgenomen:

Als kritiek in onder andere de D500 review was het feit dat EasyStudio niet meegeleverd werd, maar ook dit punt is netjes door Samsung opgepakt. Een nette CD met EasyStudio software en een zwarte datakabel worden meegeleverd, zodat iedereen zijn of haar data kan synchroniseren met PC of Mac. Als men dan toch bezig is, mag er best een net zwart hoesje zoals bij de W810i niet ontbreken in de doos van dit toestel.

Het pakket is dus netjes voorzien. Geen enkel probleem gevonden en niks wordt echt gemist. Zoals iedereen het kent van Samsung zit er elke keer weer verbetering in dit soort dingen. Bij de D800 niet anders. De enorm dunne doos ziet er gewoon stijlvol uit en geeft de gebruiker echt het gevoel dat hij/zij iets bijzonders opent. Het gaf wel een kleine déjà vu in relatie tot de doos van de Nokia 8800.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel