Samsung D600 review


Samsung verovert de markt met de mooiste modellen en ook de allernieuwste D600 is daar geen uitzondering op. Al deze modellen zorgen dan ook voor een stevige tweede plaats in de Nederlandse en Benelux markt.

De D600 brengt als opvolger van de succesvolle D500 absoluut een aantal sterke punten naar voren die vele personen doen besluiten hun D500 in te ruilen voor een D600. Deze punten zullen zeker aanwezig zijn in de review.

De nieuwe D600 werd geïntroduceerd op Cebit 2005 en was één van de smaakmakers van de beurs en de stand van Samsung. Tijdens de introductie werd gemeld dat het toestel rond het derde kwartaal op de markt zou verschijnen. Vele toekomstige gebruikers konden maar niet wachten op dit nieuwe model en het aantal vragen en personen die geïnteresseerd waren groeide gestaagd.

Nu is de tijd om te oordelen. Is de Samsung D600 wel dat succes model dat iedereen verwachtte en wat zijn deze sterke nieuwe punten in het toestel? Deze vragen zullen centraal staan in de review naast de standaard functies die voor iedere nieuwe gebruiker van een Samsung model natuurlijk aanbod moeten komen. Ook zullen de tegenhangers uit de markt de degens kruisen met de D600. De Sony Ericsson K750i, W800i en de Samsung D500 komen zeker aan bod.

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- Koord
- Stereo headset
- Datakabel
- Video-out kabel
- EasyStudio software op CD-rom
- Engelse en Nederlandse handleiding

De handleiding is lekker compact en zeker niet te lang. Mooie duidelijke afbeeldingen worden gebruikt. Erg nette handleiding die voldoende is voor dit toestel. Wellicht was een andere vorm van het boekje misschien wat beter geweest, maar daarover valt te twisten.

Eindelijk is daar een lader in stijl, een zwarte versie. Vroeger leverde Samsung nog de grijze versie mee bij donkere toestellen en dat stond eigenlijk totaal niet. Nu dat er een zwarte lader meegeleverd wordt, toont Samsung aan dat stijl niet eindigt bij het toestel alleen.

De meegeleverde stereo headset klinkt goed en wordt aangesloten op de mini-USB poort aan de zijkant van het toestel. Ook hier eindelijk een zwarte versie en niet die oude grijze. Verder is het een misser dat er geen zwarte beschermkapjes worden meegeleverd bij de headset. Andere fabrikanten doen dit wel en dan is het toch vreemd dat Samsung dit niet doet.

Als kritiek in onder andere de D500 review was het feit dat EasyStudio niet meegeleverd werd, maar ook dit punt is netjes door Samsung opgepakt. Een nette CD met EasyStudio software en een zwarte datakabel worden meegeleverd, zodat iedereen zijn of haar data kan synchroniseren met PC of Mac.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug. De volgende accessoires zijn in het stijlvolle pakket opgenomen:

Het pakket is dus netjes voorzien. Het enige wat gemist wordt is de geheugenkaart. Geen extra TransFlash geheugenkaart wordt meegeleverd in het pakket. De keuze van Samsung was om de D600 uit te rusten met de video-out kabel die men kan gebruiken om het beeld van het toestel weer te geven op een scherm of televisie. De complete gebruikersinterface wordt getoond op het scherm en men games spelen en bestanden bekijken/tonen via het scherm en de kabel. De D600 is het eerste toestel in de markt dat dit meelevert en het is absoluut een leuke functie voor diverse gebruikers. Was er wel een geheugenkaart meegeleverd dan zou dit zeker een 32 MB of 64 MB versie geweest zijn, die meestal niet gebruikt worden, maar vervangen door een grotere versie in de vorm van een 256 of 512 MB kaart. De keuze van Samsung voor de video-out kabel valt dus te rechtvaardigen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel