Samsung D500 review


Op NieuweMobiel.NL mag een review van de allernieuwste Samsung, de Samsung D500 natuurlijk niet ontbreken. Speciaal heeft Samsung het toestel ter beschikking gesteld als eerste website en reviewsite in Nederland.

De D500 is het eerste toestel voor Samsung met Bluetooth intern dat op de Benelux markt zal verschijnen. Andere toestellen zijn de D500 al voorgegaan, maar deze verschenen niet op de Benelux markt.

Het toestel is zoals al aangegeven een compleet nieuw toestel in de rij van premium modellen van Samsung. En Samsung heeft een eer om hoog te houden. Na de S300, het allereerste flipmodel met twee kleurenschermen, de E600, het eerste flip model met de fototelefoonboek mogelijkheid op het externe scherm en de E700, het eerste flipmodel zonder antenne, maar met een intenna (een nieuwe naam verzonnen door Samsung) kan de D500 geen ondergeschoven kindje zijn.

En dat is het toestel dan ook niet. De specificaties, afmetingen, mogelijkheden en de prijs zijn rond stevig. Op het moment vindt men op dit vlak maar weinig tegenhangers in de normale GSM markt. Men kan denken aan de Siemens S65 en de Sony Ericsson S700i. Maar op dat vlak moet dan wel worden aangegeven, dat of de specificaties of afmetingen of de prijs ten opzichte van deze concurrenten in het voordeel van de D500 zijn, zolang het toestel maar niet vergelijken wordt met een Symbian of Windows smartphone, die winnen namelijk op een groot aantal onderdelen met vlag en wimpel van de D500.

Het toestel zal in de komende maanden dan ook uitgroeien tot een model (waarschijnlijk alleen in Zwart en Blauw op de markt) dat de verkoopscijfers van de E700 zal overstijgen en compleet verpulveren. Dat doet Samsung dan toch weer goed en het begint erop te lijken dat Samsung elk jaar rond dit jaar een grote stap zal laten zien. Wat kan er volgend jaar worden verwacht is dan de vraag? Afwachten, dan maar!

- Toestel
- Batterij (standaard batterij)
- Oplader
- SoundMate met opbergkoord

Helaas dus nog geen handleiding en overige documenten. Daar kan dus dan ook nog niks over gezegd worden. Wellicht zal er in de toekomst komen van de review waarin deze punten wel opgenomen zullen worden.

In het pakket vindt men een grijze oplader. Dit steekt wat af tegen de zwarte of al dan niet een blauwe D500. Het is te hopen dat er een nette zwarte lader bij komt zodat deze past bij het toestel. Verder is het opladen een verschrikking, maar daar wordt verder in de review op ingegaan.

De SoundMate is iets compleet nieuws in de markt van mobiele telefoons. Samsung heeft het afgelopen jaar ontwikkeld in Korea en het is een hele klein speakertje en microfoontje in één. Men klikt de SoundMate in de ingang van de headset (waarschijnlijk meegeleverd) aan de rechterzijkant. Op het moment dat men dit doet gaat het toestel automatisch op de handsfree functie. (Er is ook een standaard handsfree functie naast de SoundMate) Het geluid dat de speaker voort brengt is zo hard en hoog dat men er spontaan doof van wordt als het speakerniveau op het hoogste niveau staat.

De bedoeling van de SoundMate, die niet standaard in het pakket van de D500 aanwezig zal zijn, maar wel in het pakket van de Samsung E630, is dat men via de handsfree functie en dus de speaker MP3 muziek kan luisteren en dat men met de speaker en microfoon in de SoundMate gespreken kan voeren door middel van conferencing in een ruimte met meer dan tien mensen en binnen een straal van 4.5 meter. De kwaliteit van deze gesprekken is ronduit fantastisch te noemen. Helaas is het wel zo dat wanneer men de speaker te hard zet in een kleine ruimte met veel weerkaatsing de persoon aan de andere kant van de lijn gek wordt van het geluid.

Wat zit er bij het toestel?

In het accessoire pakket van Samsung vindt men altijd een redelijk aantal accessoires terug, maar voor de D500 zijn die voor Nederland nog niet helemaal zeker. Het pre-release toestel dat geleverd is door Samsung heeft nog niet het volledige accessoire pakket bij zich. De volgende punten zijn al wel opgenomen:

MP3 bestanden luisteren via de SoundMate is ook een lust voor de oren, maar dan moet men erbij stil staan dat het geluid uit een vingerdopje komt dat aangesloten is op een mobiele telefoon. Het is geen dure stereo installatie die men hoort. Het geluid uit de SoundMate is daarnaast wel stereo en dat maakt het er alleen nog maar mooier op. Er is eigenlijk maar één minpunt aan het hele concept van de SoundMate: Waarom heeft Samsung dat ding niet gewoon ingebouwd in het toestel? Nu bungelt het aan een koord aan het toestel, mooi is anders.

Verder kan er nu nog weinig gemeld worden over de accessoires, omdat deze nog niet voorhanden zijn.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel