Samsung Allure S S5050 review

· 1 reactie


Design en vrouwelijkheid, dat zijn de kernwoorden die passen bij deze compacte slider die in juni 2009 op de markt is gekomen.

Het is niet voor niets dat deze Ladyphone wordt gepromoot door de beeldschone Yfke Sturm; net als zij heeft deze mobiel oog voor creativiteit, fashion en bovenal stijl. Met deze Samsung S5050 Allure S kun je als ware fashionata goed voor de dag komen. Hoewel bij de presentatie van de Samsung Allure S de dresscode roze (pink) was, is het roze-gehalte van het toestel zelf subtiel gebleven. Toch gaat het duidelijk om een ladyphone. Dat is niet alleen te zien aan de buitenkant van het toestel maar ook aan de vrouwvriendelijke opties die de mobiele telefoon kent, zoals SOS-call en ‘nepoproep’.

Wat betreft mogelijkheden lijkt de Samsung Allure S op de toestellen van Nokia uit de Supernova-serie, zoals de Nokia 7610 Supernova. Vergeleken met die toestellen springt het uiterlijk van de Samsung Allure S er echt uit.

Met het uiterlijk van de Samsung Allure S zit het dus wel snor, maar geldt dat ook voor de applicaties? Hoe functioneert bijvoorbeeld de camera en hoe eenvoudig gaat het navigeren door de menu’s? In deze review wordt dit nagegaan.

Wat zit er bij het toestel?

De Samsung Allure S wordt geleverd in een zwarte, stijlvolle verpakking met daarin het toestel, batterij (800 mAh), acculader, headset, USB-kabel, CD-ROM met software en gebruikershandleiding. Tijdelijk wordt de mobiel geleverd in de zogenaamde ‘Fashionoly Box’ met daarin een boek en een sjaal van Yfke Sturm en kans op 2 kaartjes voor de New York Fashion Week.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel