Sagem VS2 review


De tijd van moeilijke en enorm uitgeruste mobiele telefoons is niet voorbij, maar er is wel een nieuwe telg in de markt die een totaal andere insteek heeft. Dat is het concept rond de Sagem VS1 en VS2 of ook wel Vodafone Simply geheten.

De tijd van moeilijke en enorm uitgeruste mobiele telefoons is niet voorbij, maar er is wel een nieuwe telg in de markt die een totaal andere insteek heeft. Dat is het concept rond de Sagem VS1 en VS2 of ook wel Vodafone Simply geheten.

Een enorm simpel uiterlijk gecombineerd met eenvoudige bediening en specificaties maakt de Simply iets waar een gedeelte van de markt best wel op zat te wachten.

Is dat wel zo is dan gelijk de vraag? Deze vraag naast een goede blik op hoe men de Simply heeft ontworpen zijn punten die tijdens deze review aanbod zullen komen.

Vodafone heeft in de afgelopen twee jaar onderzoek gedaan samen met een aantal partijen naar de gebruikersvriendelijkheid van huidige modellen en hoe men om gaat met toestellen die net even wat meer functies hebben. Hieruit is een pakket met eisen, simpele specificaties en handige functies naar voren gekomen die tijdens de review voorbij komen en duidelijk aangeven wat het concept Simply tot iets speciaals.

Momenteel zal men op de markt twee modellen vinden de Sagem VS1 en Sagem VS2 beide alleen verkrijgbaar met Vodafone prepaid pakketten en Vodafone abonnementen. Het huidige portfolio zal in de komende maanden uitgebreid worden met een flip model genaamd: VS3. Niet te verwarren met de Panasonic VS3 dat een totaal ander toestel is. Dit toestel zal opnieuw eenvoudig en gebruikersvriendelijk uitgerust zijn, exact in het concept Simply.

- Toestel
- Oplader
- Accu
- Mono headset
- Handleiding Nederlands
- Datakabel
- Cradle

Zoals uit de lijst duidelijk wordt, zijn er toch nog wel een aantal onderdelen die besproken moeten worden. Een dergelijk goedkoop en simpel toestel en dan een cradle of houder voor op het bureau! Dit is speciaal gedaan om een gevoel te creëren bij de gebruiker alsof men de eigen DECT thuistelefoon gebruikt. Deze legt men namelijk ook na gebruik terug in de houder om op te laden. Hetzelfde wilde Vodafone creëren, al is de kwaliteit van de houder ronduit matig. Een stukje geperst plastic waar de connector van de lader in geplaatst dient te worden. De manier waarop dit uitgevoerd is vraagt om problemen. Menigmaal was de connector losgeschoten van de houder en bleef het toestel niet goed in de houder staan.

Wat zit er bij het toestel?

Verwacht geen enorme accessoires was het eerste gevoel bij de Simply, maar dat blijkt totaal anders. De volgende punten worden door Vodafone meegeleverd:

Ook het feit dat er een datakabel meegeleverd wordt is ronduit curieus. Als men het eenvoudig wil houden, waarom dan een datakabel. En waar is de software? Die wordt niet meegeleverd! Dat maakt het er niet erg eenvoudiger op voor de gebruiker die toch al niet snel gebruik zal maken van deze functie. Had in onze ogen, maar wat meer uitgegeven aan de cradle en de datakabel achterwegen gelaten.

De headset is wel netjes uitgevoerd. Goede kwaliteit en werkt netjes. Het is wel een mono headset, maar omdat er geen radio of MP3 mogelijkheid aan boord is, is er ook geen behoefte aan een stereo headset. De handleiding daarnaast is ronduit beknopt. Het is meer een folder dan een handleiding. Vodafone zal er eerder een quickguide mee bedoeld hebben die kort de functies weergeeft. Men zal zich namelijk verder moeten redden met de Tips in het toestel zelf. Hierover later meer!

Uiteindelijk dus allemaal netjes voorzien, al had die datakabel wel weggelaten kunnen worden. Had daarvoor maar in de plaats een fatsoenlijke cradle meegeleverd.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel