Sagem So Ice MY 721X review


Het is enige tijd stil geweest rond telefoonfabrikant Sagem, sommige van jullie zullen Sagem zelfs helemaal niet kennen. Maar ze zijn terug! In samenwerking met T-Mobile is de Sagem MY 721X of zoals zijn bijnaam luidt ‘So Ice’ uitgebracht.

De introductie van de Sagem ‘So Ice’ was al zo’n zes maanden geleden, maar wij van NieuweMobiel.NL geven u nu de koude maanden weer beginnen de review van de ‘So Ice’.

Aan het einde van april, in de Xtra Cold Icebar te Amsterdam, was het dan zover. Hier werd de ‘cold beauty’ van Sagem voor het eerst aan de Nederlandse pers getoond. Het is één van de meest moderne toestellen die Sagem tot nog toe op de markt heeft gebracht, en NieuweMobiel.NL wil in deze review uitzoeken of Sagem met de MY 721X ‘So Ice’ een goed toestel heeft ontwikkeld voor de doorsnee consument. Wij zullen dit doen door onze bevindingen te geven aan de hand van een aantal kenmerken, die wij belangrijk vinden voor hedendaagse toestellen.

De Sagem ‘So Ice’ heeft zijn bijnaam te danken aan zijn frisse en strakke uiterlijk, en mag met recht een ‘cold beauty’ worden genoemd. De marketingafdeling bij Sagem heeft wat dat betreft goed werk geleverd. De telefoon wordt voornamelijk als prepaid-toestel verkocht en is qua specificaties vergelijkbaar met de Nokia 6233 en de Sony Ericsson W660i.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel wordt geleverd met de standaardaccessoires die bij elke telefoon zitten, zoals de handleiding, batterij van 710 mAh, een handsfree stereo headset, USB-kabel en oplader. Dit alles zit in een mooi compact doosje dat er voor zorgt dat je het gevoel krijgt dat de jongens van Sagem er tijd in hebben gestoken. Verder zijn de bijgeleverde accessoires van degelijke kwaliteit die niet zomaar kapot zullen gaan.

Bij het aanzetten van de telefoon is het volume van de opstart tune opmerkelijk. Deze is erg luid en krachtig. Dit geld ook voor de beltonen en muziekspeler. Tevens is de trilfunctie sterk en zal je die onder veel omstandigheden wel voelen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel