Palm Treo 600 review


De eerste review van een toestel met een Palm OS op NieuweMobiel.NL. Dit toestel van de fabrikant PalmOne is de eerste en enige smartphone van PalmOne die momenteel op de markt aanwezig is.

In de komende maanden zal er een opvolger van het toestel volgen, maar zonder eerst de huidige Treo 600 te introduceren is de stap naar de Treo 650 opvolger een stuk kleiner.

Zoals al eerder in reviews gemeld is een smartphone een toestel met een Symbian, Windows Mobile, Palm of Linux besturingssysteem. In het geval van de Treo 600 is dat een Palm OS besturingssysteem met de versie 5.2.1H. De Palm OS is één van de vier besturingssystemen die gerealiseerd zijn voor de mobiele markt. Het besturingssysteem komt oorspronkelijk van PDA's die door PalmOne (vroeger Handspring) en Sony zijn ontwikkeld. Het OS is dan ook daarvan bekend en niet zozeer van de mobiele telefonie markt.

Het toestel zoals bekend de eerste Palm OS smartphone in Europa slaat niet enorm aan in Europa, maar is wel een enorme hit in de VS. Verder is het toestel vooral bedoeld voor de zakelijke markt. Dit zal ook uit de review blijken. Een groot aantal punten in het toestel geven exact aan dat het toestel bedoeld is voor zakelijke gebruikers.

De Treo 600 is al een redelijke tijd op de markt, maar was voor een redelijke lange tijd alleen beschikbaar als toestel dat verkocht werd binnen de zakelijke markt van KPN Mobile. Momenteel is het toestel ook bij normale winkels verkrijgbaar op het internet en in de normale winkelstraat. Tegenhangers van het toestel zijn onder andere de Sony Ericsson P910i, T-mobile MDA compact en Nokia communicator serie. Vooral de eerste twee zijn voor een totaal andere doelgroep bedoeld en de Nokia communicator, hoewel in dezelfde doelgroep, heeft toch een totaal andere formfactor.

- Toestel en ingebouwde batterij
- Stylus
- Oplader
- HotSync datakabel
- Headset
- Slipcase
- Engelse/Duitse/Franse/Italiaanse/Spaanse handleiding in één
- Treo 600 synchronisatie software
- Handleiding voor het gebruik van de SD geheugenkaart

Over de handleiding eigenlijk redelijk weinig opmerkingen. Hetgeen wat erin staat klopt wel, maar het is allemaal wel erg karig. Voor een dergelijke complete smartphone mag men meer informatie verwachten in de handleiding. Daarnaast geen handleiding in de Nederlandse taal, wellicht wel te krijgen of te downloaden, maar was niet aanwezig in dit pakket en daarover kon dan ook geen oordeel gegeven worden. Alleen de talen; Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans zijn aanwezig.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel dat via PalmOne Nederland beschikbaar is gesteld, bestaat uit een volledig pakket met daarin een volledig accessoirepakket en het toestel. De volgende onderdelen zitten in de doos:

De verdere accessoires zijn netjes voor elkaar. De slipcase past netjes rond het toestel en beschermt het toestel voldoende. De headset is een mono headset met één oortje. Kan eigenlijk niet meer bij een dergelijk toestel, maar omdat het toestel al een tijdje op de markt is kan dit vergeven worden. De datakabel is een standaard kabel, helaas geen cradle terug gevonden in het pakket. Deze zijn wel te krijgen, maar toch jammer, omdat deze bij toestellen als de SPV e200 en Sony Ericsson P910i in de gelijke prijsklasse wel meegeleverd wordt.

Verder ziet het pakket er netjes uit. Geen aanmerkingen op, voor de prijs die momenteel voor het toestel betaald moet worden, mag een dergelijk pakket alleen maar worden verwacht. De kleine aanmerkingen erop drukken niet het algemene beeld.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel