Orange SPV e200 review


De tweede review nieuwe stijl op NieuweMobiel.NL gaat over de Orange SPV e200, een smartphone. Het toestel wordt speciaal door alleen Orange geleverd in Nederland.

Het toestel wordt daarnaast wel onder andere namen aangeboden zoals Qtek 8080, maar dan is het zo dat men niet de diverse Orange instellingen in het toestel heeft staan.

Het toestel is eind vorig jaar op de markt gekomen als vervanging van de SPV e100, die zelf de vervanger was van de standaard SPV. De historie leert ons nu al dat de SPV toestellen problemen hadden met de batterijtijd en het energieverbruik. Daarnaast is het zo dat op vorige modellen externe camera's moesten worden gemonteerd, dat er geen Bluetooth op de toestellen aanwezig was en dat de besturingssoftware die op het toestel draaide anders was.

In relatie tot de huidige SPV, dat trouwens staat voor Sound Picture Video, zullen deze punten goed bekeken worden zodat bepaald kan worden hoe het toestel is vooruit gegaan ten opzichte van de oude SPV toestellen.

Het toestel dat aangeleverd is door Orange voor deze review is voorzien van Orange world. In de review zal daar ook kort over worden gesproken.

Om ff aan te geven wat een smartphone is, geven we hieronder een kleine uitleg. Een smartphone is qua formaat een wat grotere GSM met meer functies dan alleen bel en SMS functies. Deze toestellen hebben meestal als extra een camera, uitgebreide agendamogelijkheden, grotere hoeveelheden intern geheugen, mogelijkheden tot extern geheugen en een Windows Mobile of Symbian operating systeem. Daarnaast zijn het meestal toestellen die een kruising zijn tussen een PDA (Personal Digital Assistant) en een GSM. Synchronisatie met een PC en emailprogramma's zoals Outlook en Lotus is dan ook meestal mogelijk.

• Batterij (1000 mAh)
• Oplader met verwisselbare aansluiting (Engelse of Europese stekker) voor in de wandcontactdoos.
• Speciale verloopstekker zodat de oplader kan worden aangesloten op het toestel. Normaal niet gebruikt omdat men de oplader aansluit op de cradle/houder.
• Cradle/houder waar de SPV e200 in geplaatst kan worden en waarmee het toestel op de PC wordt aangesloten en kan worden opgeladen.
• Stereo headset met opnameknop
• Extra SD stick van 8 MB met daarop een aantal programma's, die kunnen worden geprobeerd voor een bepaalde periode.
• Handleiding in alleen de Nederlandse taal
• Installatie CD met synchronisatie software Microsoft Active sync en emailprogramma Microsoft Outlook 2002.

Wat zit er bij het toestel?

Orange levert de smartphone, zoals het behoort te zijn bij een Smartphone met alle extra's die maar mogelijk zijn. De SPV e200 heeft de volgende accessoires in het pakket:

De handleiding die Orange bij het toestel levert, is een goede handleiding waar alles in beschreven wordt wat men zou zoeken qua instellingen en mogelijkheden van het toestel. Helaas is niet alles terug te vinden over alle programma's die standaard op het toestel aanwezig zijn.
Daarnaast zit de handleiding vol met fouten en onwaarheden. Dit komt door onder andere het feit dat er constant updates voor de software van het toestel zijn en daarbij wordt de handleiding die van papier is natuurlijk niet vernieuwd.

Een voorbeeld daarvan is het feit dat er gesproken wordt in de handleiding dat er data over de Bluetooth van de SPV e200 (Ja, de e200 heeft Bluetooth) en de infraroodpoort verstuurd kan worden, maar naar heel veel proberen is er geen mogelijkheid gevonden ook maar iets te ontvangen op de SPV of iets te versturen.

De handleiding is verder goed leesbaar en lekker door te nemen. Helaas zijn de plaatjes soms gedateerd en kloppen de stappen van bepaalde delen van de uitleg niet met wat men moet doen in het toestel. De bepaalde punten in de handleiding staan op andere plekken in het toestel. Dit kan natuurlijk alleen voor deze handleiding zijn en het zou beter kunnen zijn voor nieuwe toestellen, die een nieuwere handleiding meegeleverd krijgen, maar toch is het niet netjes dat de klanten een dergelijke handleiding krijgen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel