One GR1000 review


Een nieuw merk aan het front van de Europese markt is One, afkomstig uit China en geïntroduceerd afgelopen Oktober in Nederland tijdens de de Fashion Fusion in Amsterdam door The Phone House.

Het merk One en het nieuwe model dat tijdens deze review aanbod zal komen de GR1000 zijn onderdeel van de Fashion-lijn van The Phone House. De gehele Fashion-lijn bestaat uit een aantal modellen en een groot aantal accessoires die aan het einde van de review verder besproken zullen worden.

Verder kan er over de nieuwe One GR1000 gemeld worden dat het toestel in de toekomst nog wat opvolgers zal krijgen, maar dat voorlopig alleen de GR1000 als slider op de markt te krijgen zal zijn en dan ook alleen via The Phone House website en winkels. Via andere wegen is er geen mogelijkheid om aan het model te komen door het alleenrecht van The Phone House.

Tijdens de review zal gekeken worden of het toestel voldoet aan wat men mag verwachten van een dergelijk model. Is de nieuwe telg een aanwinst voor de markt en is dit nieuwe merk iets voor toekomst en de gebruiker die zich voor instelt op het vlak van het uiterlijk en niet zozeer de mogelijkheden van het toestel.

· Toestel
· Batterij (680 mAh)
· Oplader
· Snelstart handleiding
· Handleiding op CD

Er moet bij worden gezegd dat wanneer de doos geopend wordt, het toestel in een nette bescherming ligt die erg stijlvol overkomt, maar daar houdt het dan ook mee op. Haalt men het toestel met de bescherming weg dan komt een plastic bakje te voorschijn, waarin een CD, lader en een dubbel gevouwen A4-tje met daarop wat handige tips en de snelstart handleiding gefrommeld zit. Het past namelijk allemaal niet in de doos, dus is het er maar ingeduwd waardoor alles gekreukeld en beschadigd is. Ook wanneer de doos gesloten wordt, kan men niet anders dan alles er maar moedwillig in duwen anders gaat de doos niet dicht. Dit mag en kan echt niet in de huidige markt.

Daarnaast blijkt het zo te zijn dat voor de interne radio een extra headset aangeschaft moet worden anders kan de gebruiker die niet eens inschakelen. De headset moet bij de aanschaf van het toestel erbij worden genomen. Men had die net zo goed in de doos kunnen plaatsen.

Als laatste nog wat over de handleiding, want die blinkt niet uit in duidelijkheid. Het is allemaal karig, amper afbeeldingen en dat die nu op een CD gebrand moet zijn is compleet een raadsel. Wellicht uit economische redenen.

Nee, de accessoires en de doos waarin de GR1000 wordt geleverd is niet één van de sterkste punten van het toestel. Dat had wel wat beter gemogen al is te begrepen dat binnen dit marktsegment met dit model weinig ruimte is.

Wat zit er bij het toestel?

De hoeveelheid accessoires die na aanschaf in de doos terug wordt gevonden is niet de grootste op de markt, eerder de kleinste die er maar is. Het totaal bestaat uit:


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel