Nokia N96 review


De Nokia N95 8GB is naar de sportschool geweest, en kwam naar buiten als een N96. Niet alleen ziet het toestel er nu beter uit, maar heeft het 16 GB gekregen en de mogelijkheid DVB-H te ontvangen.

Dit betekend dus dat er TV gekeken kan worden op het toestel en in combinatie met alle andere eigenschappen van de telefoon heeft Nokia wederom het meest gadget rijke toestel op de markt van het moment. Het volstouwen van leuke gadgets in een telefoon is een trend die onze fantasie soms te boven gaat maar de vraag blijkt natuurlijk of het allemaal ook nog wel goed blijft werken. Nokia beantwoord deze vraag dubbelzinnig. Hoewel sommige eigenschappen erg goed werken zijn er ook aardig wat kanttekeningen te plaatsen bij andere.

De camera is wederom van buitengewone kwaliteit en zet voor telefoons uit deze prijsklasse de standaard. Met 16 GB geeft Nokia de meeste gebruikers al meer dan ze nodig hebben, maar als bonus is er de mogelijkheid een microSD geheugenkaart in het toestel te plaatsen. Dit kan de opslagruimte vergroten tot maar liefst 32 GB. De belkwaliteit en het beeldscherm zijn ook super, evenals het stereo geluid uit de telefoon en de TV out functie. Maar op één punt, en wat ons betreft een cruciaal punt, faalt Nokia eigenlijk fenomenaal. De processor die gebruikt wordt is niet snel genoeg. De meeste basishandelingen verlopen gelukkig allemaal soepel maar hoe meer er gespeeld wordt, hoe er gewacht moet worden. Dit geld eigenlijk dubbelop voor de TV functie, waarbij haperingen geen uitzondering zijn.

Wat zit er bij het toestel?

Een completer pakket dan dit hebben wij nog niet eerder meegemaakt. De standaard aanwezigen zoals de gebruikershandleiding, een oplader, USB datakabel, CD-ROM met software en oordopjes ontbreken uiteraard niet. Verder is ook weer de TV-out kabel aanwezig net als bij de N95. Dit keer geeft Nokia echter een cadeautje mee aan alle fervente reizigers, er zit namelijk een auto oplader bij. Dit is vrij uitzonderlijk, zeker gezien wij ons nog een Nokia kunnen herinneren waarbij een datakabel al teveel gevraagd was. De auto oplader zal bedoeld zijn voor de GPS die aardig wat stroomt eet. Wat betreft stroom krijgt de N96 standaard een 950 mAh batterij mee, een achteruitgang ten opzichte van de N95 8GB die een 1200 mAh batterij huist. Alle onderdelen zijn van de kwaliteit die we van Nokia inmiddels gewend zijn, goed dus.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel