Samsung P960 review


De P960 wordt door Samsung zelf de "visual entertainer" genoemd. Hiermee doelen ze op de mogelijkheid van het toestel gebruik te maken van het DVB-H netwerk, digital video broadcasting – handheld.

Met andere woorden, televisie op je mobiel! Alweer een tijdje terug geïntroduceerd vlak voor het EK, en momenteel alleen nog aangeboden door KPN. KPN biedt momenteel 10 zenders aan en een tweetal optionele zenders. Voor velen komt de droom van een televisie die overal mee te nemen is, hiermee eindelijk uit.

De P960 staat met deze mogelijkheid in een klasse apart, en heeft als belangrijkste concurrenten binnen deze klasse de Nokia N96 en de LG KB620. De telefoon beschikt naast televisie ook over een 3.0 megapixel camera met flitser, een MP3 speler, FM radio, 3G internet en ondersteuning voor een reeks audio en video formaten. Het interne geheugen van de telefoon is met 90 MB behoorlijk aan de krappe kant. Gelukkig beschikt het toestel over een microSD ingang die tot 2 GB aankan. Hiermee kan de telefoon volgeladen worden met MP3’s en video’s van verschillende formaten waardoor de telefoon ook als er niets op TV is een entertainer van formaat genoemd mag worden. Het visuele geweld wordt overgebracht door een kraakhelder TFT scherm van maar liefst 2,6 inch.

Wat zit er bij het toestel?

De Samsung P960 komt met een compleet pakket zoals verwacht mag worden van een toestel uit deze prijsklasse. In de doos bevinden zich uiteraard een oplader en een handleiding. Verder worden er oordopjes, cd-roms en een USB datakabel geleverd.

Er zit ook nog een mysterieus blokje in de doos, wat op nadere inspectie een standaard bleek voor de telefoon, erg handig voor het TV kijken. Alle onderdelen zijn van de kwaliteit die verwacht mag worden. Standaard word de telefoon geleverd met een batterij van 1200 mAh.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel