Nokia E7 review

· 1 reactie


De eerste keer dat wij van de E7 hoorden, was in augustus 2010. Via een Franse site lekten toen de eerste afbeeldingen uit, van naar nu blijkt de E7-00. En die stelden niet teleur. Met de E7 zet Nokia de nieuwe vormgeving voort dat begon met de N8.

Dit is geen toeval, omdat de E7 het meer zakelijke broertje is van de N8. Spelen doe je met de N8, werken met de E7.

Als we de E7 meekrijgen voor een test zijn we vooral benieuwd naar het toetsenbord. Stelde de N8 nog teleur op het gebied van tekstinvoer, bij de E7 moet dit logischerwijs geen probleem zijn. Maar is dat echt zo? Hoe goed is dit toetsenbord werkelijk en hoe goed gaat Symbian^3 ermee om? Hoeveel beter is het ClearBlack-scherm ten opzichte van het toch al uitstekende scherm van de N8? En verslaat de E7 zijn belangrijkste directe concurrenten de BlackBerry Torch 9800 en de HTC Desire Z? Het is duidelijk; we zitten vol vragen. Hoogtijd voor antwoorden!

Wij testten de E7 in het donkergrijs met de PR1.1 software (014.002).

Wat zit er bij het toestel?

Wie zichzelf op een E7 trakteert krijgt een compacte blauwe doos met daarin naast de E7 een High Efficiency microUSB-oplader (AC-10E), datakabel (CA-179), USB-adapterkabel (CA-157), HDMI-adapter (CA-156), stereo hoofdtelefoon (WH-205) en een gebruikershandleiding in de Nederlandse taal.

We kunnen dus stellen dat de E7 erg compleet geleverd wordt, met diverse accessoires. De kwaliteit ervan is bovengemiddeld.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel