Nokia E66 review


De nieuwste aanwinst voor de zakelijke kant van de Nokia familie is de E66. Een toestel dat afwijkt van de gebaande wegen in het zakelijke segment, want het is een sierlijke slider en heeft niet de beschikking over een QWERTY-toetsenbord.

Toch is de opvolger van de E65 nog steeds een zakelijke alleskunner met Quad band ondersteuning, een breed scala aan mail- en messagingmogelijkheden, snel internet en GPS.

Nokia prijst de elegante slider als volgt aan: “De Nokia E66 is ontwikkeld voor mensen die veel onderweg zijn, en snel en gemakkelijk over hun persoonlijke en zakelijke mail willen beschikken. We spelen met het nieuwe E66 toestel in op de vraag naar snelle toegang tot agenda- en contactgegevens. Daarnaast vragen mensen om doordacht ontworpen toestellen die stijl bundelen met gebruiksgemak. De behuizing van het toestel is vervaardigd van roestvrij staal; dat is sterk en straalt klasse uit. Verder biedt de Nokia E66 alle geavanceerde multimediafuncties die de gebruiker zich kan wensen.” De Nokia E66 gaat vooral de concurrentie aan met de Samsung i8510 INNOV8.

Aan ons de taak om deze belofte onder een kritisch vergrootglas te leggen.

Wat zit er bij het toestel?

De E66 wordt geleverd in een witte, rechthoekige doos zonder poespas. In de doos bevind zich naast het toestel en de bijbehorende batterij (1000 mAh) een 2 GB microSD geheugenkaart, headset, USB-kabel, software CD, handleiding en een netadapter. Verder zit er een leren hoesje en een polsbandje bij. De E66 past eigenlijk niet goed in dit hoesje en het nut hiervan is dan ook niet helemaal duidelijk. Alle accessoires zijn van een solide kwaliteit die we van Nokia gewend zijn. De headset stelt niet teleur en levert een zeer aanvaardbare geluidskwaliteit.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel