Nokia E65 review


De afgelopen dagen hebben we gebruik mogen maken van de Nokia E65. Dit toestel is alweer enige tijd verkrijgbaar maar is nog steeds erg populair, vooral onder zakelijke gebruikers.

Dit komt onder andere door de vele (kantoor)toepassingen die Nokia standaard geïnstalleerd heeft op dit toestel. Met name de veelzijdige ondersteuning voor synchronisatie en de aanwezigheid van WiFi maken dit toestel erg interessant voor diegenen die ook vaak van kantoor zijn en toch gebruik willen maken van bijvoorbeeld e-mail en contactgegevens.

Ondanks dat de Nokia E65 wordt geleverd met software voor een Windows PC hebben wij de Nokia E65 getest in combinatie met Mac OS X. We lichten enkele belangrijke eigenschappen van de E65 toe en bekijken het gebruiksgemak van dit veelzijdige kantoormonster van Nokia.

Eerste indruk

De E serie van Nokia spits zich met name toe op de zakelijke gebruiker. Dit bewijzen onder andere de inmiddels verkrijgbare E90 communicator en de op de BlackBerry ogende E61i. Nokia heeft met de E65 aangetoond dat een zakelijk toestel niet noodzakelijk over een volledig toetsenbord hoeft te beschikken, maar ook uitstekend in een compacte slider toegepast kan zijn.

Het toestel oogt erg compact en is met zijn 16 millimeter aantrekkelijk dun. De slider is van uitstekende kwaliteit en is één van de beste die momenteel verkrijgbaar zijn. Het toestel is sowieso van uitstekende kwaliteit. Nokia heeft met diverse materialen gespeeld en dit resulteert in een zeer hoogwaardig en duurzaam toestel. Wij hebben het toestel enige malen (per ongeluk) laten vallen, maar dit heeft niet tot krassen of andere vervelende beschadigingen geleid.

Mat en glanzend aluminium bedekken de voorzijde. Wat ons betreft had dit alleen mat mogen zijn, want het glanzende ijzerwerk onderaan het keypad is erg vinger afdruk gevoelig. De achterzijde heeft wat weg van leer, maar is in werkelijkheid plastic. Overigens zonder dat dit zo aanvoelt. Deze keuze is naast stijlvol ook erg praktisch. Het geeft genoeg grip om het toestel met één hand te openen.

Nokia heeft het ondanks het slider ontwerp toch gepresteerd om maar liefst 15 knoppen op de voorzijde te plaatsen. Ons ontgaat overigens het nut om naast de bekende rode ophangknop nog een tweede "gesprek beëindigen" knop toe te voegen. Wel moet worden opgemerkt dat ondanks de grote hoeveelheid knoppen, dit toch dusdanig geplaatst is dat het wel erg compact en overzichtelijk blijft.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel