Nokia C7 review


De nieuwste aanwinst in de Nokia C-series: Nokia C7. Op het eerste gezicht een superstrak vormgegeven smartphone die qua specificaties dicht in de buurt komt van zijn iets duurdere broertje, de N8. Echter, de telefoon heeft veel meer te bieden dan dat.

Op gebied van zowel specificaties als vormgeving blinkt het toestel uit. De C7 is een toestel dat tegen de high-end toestellen als diezelfde Nokia N8 aanhikt. Vergelijkingsmateriaal voor de C7 zijn de Nokia C6-01, N8, maar ook de Sony Ericsson Vivaz of HTC Legend komt in de buurt.

In het verloop van de review zullen we regelmatig de vergelijking met de N8 aanhalen om het toestel goed in perspectief te kunnen plaatsen. Ondanks dat beide toestellen zich op een andere markt richten is de C7 hierdoor goed in perspectief te plaatsen. Ten opzichte van de N8 levert de C7 iets in op het gebied van specificaties. Vooral wat betreft fotografie, video, opslagruimte en entertainment heeft de N8 een streepje voor. Daarentegen is de C7 erg stijlvol en bovendien niet duur. Het verschil in prijs tussen de beide telefoons bedraagt zo’n 100 euro!

Wat zit er bij het toestel?

Het doosje waarin de Nokia C7 is klein van formaat en oogt eenvoudig. De inhoud betreft naast het toestel zelf een 1200 MAh Li-Iion-batterij (BL-5K); een USB-datakabel (CA-101D); een stereo headset (WH-102) en een High Efficiency Lader (AC-15). Opvallend is dat er geen geheugenkaartje is meegeleverd. Misschien heeft het 8 GB intern geheugen van de telefoon daar iets mee te maken. In verhouding tot de Nokia N8 komt de C7 er wat dat betreft karig vanaf. De N8 biedt namelijk het dubbele (16 GB) aan opslagruimte. Het is overigens wel mogelijk het geheugen uit te breiden met een MicroSD-kaart. Uiteraard is er ook een gebruikershandleiding geleverd.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel