Nokia C6 review


Op 13 april 2010 werd het toestel gelanceerd door Nokia; vandaag wordt hij door ons getest: De Nokia C6. De C6, een goedkopere opvolger van de Nokia N97, is een Symbian-based smartphone met een QWERTY-toetsenbord en 5 megapixel camera.

Het QWERTY-toetsenbord is uitschuifbaar en maakt van de C6 dus ook een slider. Naast dit toetsenbord voorziet het toestel ook in een touchscreen. Of het gebruiksgemak hiermee wordt vergroot zullen we in deze review uiteraard onder de loep nemen.

De veelzijdigheid van dit toestel springt direct in het oog. In deze test zullen we de nadruk leggen op gebruiksgemak en kwaliteit van de functies. Zo zullen de bediening (QWERTY-toetsenbord i.c.m. touchscreen), het besturingssysteem en de camera uitgebreid worden bekeken.

Nokia presenteert met de C6 een eenvoudige, en op 't oog zakelijke smartphone die eveneens goed te gebruiken is voor online social networking en social media. Door het brede scala aan mogelijkheden dat de telefoon biedt, in combinatie met de relatief lage prijs, mikt Nokia naar ons inzicht op een breed en ietwat jong publiek.

Wat zit er bij het toestel?

We treffen de Nokia C6 in een compacte doos, de inhoud is dan ook niet opvallend: Een Nokia BL-4J batterij (1200 mAh), een High Efficiency Lader (AC-8), een USB Datakabel (CA-101D), een MicroSD-kaart van 2 GB, een Stereo Headset (WH-102), en uiteraard een gebruikershandleiding. Zo op het oog niets mis mee. In het vervolg van de test zal de bijgeleverde elektronica uitgebreider worden besproken.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel