Nokia C6-01 review


In september van dit jaar bracht Nokia de C6-01 op de markt. Een hele verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de C6, als we de marketing mogen geloven.

Het paradepaardje hierbij is ClearBlack Display, waarmee uitgebreid geadverteerd is in de aanloop naar de lancering. Deze techniek zou voor perfect heldere kleuren en een beter uithoudingsvermogen moeten zorgen. Vooral de intense zwarttinten worden in de advertenties uitgebreid geprezen. Zoals de Finnen het zelf verwoorden: ‘Wouldn’t you want…the blackest black?’

Met zijn iets hogere prijs en uitgebreidere functies past de C6-01 in een wat hoger segment dan de C6. NieuweMobiel.nl testte het oudere toestel enkele maanden geleden en wij concludeerden toen dat er nog wel het een en ander te verbeteren viel, vooral op het gebied van het touchscreen en het besturingssysteem. De vraag is natuurlijk of de C6-01 met Symbian^3 zijn voorganger overtreft in gebruiksvriendelijkheid. Als dat inderdaad zo is, kan Nokia met dit toestel een goede troef in handen hebben. Maakt de C6-01 de verwachtingen waar?

Wat zit er bij het toestel?

De Nokia C6-01 wordt in een compacte doos geleverd. De bijgeleverde elektronica ziet er op het eerste gezicht prima uit, al is het aanbod niet opzienbarend. Naast het toestel vinden we een BL-5CT-batterij met een vermogen van 1050 mAh, een MicroSD-geheugenkaartje van 2 GB, een USB-kabel (CA-179) en een headset (WH-102), die aan te sluiten is via de 3.5mm audio jack adapter. De papieren gebruikershandleiding is beknopt. Op het toestel zelf is een uitgebreidere versie op te vragen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel