Nokia 808 PureView review


Laten we eerlijk zijn: Nokia was de laatste tijd niet echt een merk waarmee je gezien wilde worden. De Finnen doen de laatste tijd echter verwoede pogingen om daar verandering in te brengen, en daar lijken ze aardig in te slagen.

Natuurlijk dingt deze 808 PureView niet mee naar de prijzen zoals de iPhone en Galaxy's van Samsung dat wel doen. Met de 808 PureView wil Nokia vooral scoren op het visuele vlak. Deze PureView is dan ook de opvolger van de tot nu toe ongeëvenaarde cameracapaciteiten van de N8 en uitgerust met een 41.0 Mpixel camera. Het klinkt ongelooflijk, maar het is toch echt zo. Nokia nam als promotiestunt zelfs een commercial op met het toestel!

Het zou wat oneerlijk zijn om deze telefoon te vergelijken met telefoons van de concurrentie omdat Nokia hier een geheel nieuwe categorie heeft neergezet. Het is eerlijker zijn om deze telefoon te vergelijken met populaire point-and-shoot-camera's. We gaan toch een poging wagen. Maakt deze PureView de beloften waar? En hoe zit het met de andere eigenschappen van deze smartphone?

Nokia PureView

Wat zit er bij het toestel?

De Nokia PureView 808 wordt geleverd in een kleurrijk rechthoekig kartonnen doosje. Het toestel ligt in een kartonnen houder. Hieronder vinden we een headset met verschillende maten oordopjes, een bandje waarmee je het toestel aan je pols kunt laten bungelen, een USB-kabel en een opzetstuk voor het opladen. Alles in zwart uitgevoerd, hoewel we de witte versie van de Nokia 808 PureView hebben getest. Daarnaast zijn er ook nog wat folders. De accessoires zien er prima uit en maken een degelijke, maar niet erg verrassende indruk. Verder heeft de bijgeleverde batterij een capaciteit van 1400 mAh.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel