Nokia 8.2

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Nokia 8.2 in het nieuws

ts Nokia 82 5g 2020

“Nokia 8.2 krijgt 5G, pop-up selfiecam en 64 megapixel camera”

Geruchten ·

HMD Global werkt aan een toestel genaamd de Nokia 8.2. Het toestel heeft naast 5G-ondersteuning een randloos scherm zonder notch, een pop-up selfiecamera en een 64 megapixel hoofdcamera.

Juho Sarvikas, hoofd productontwikkeling bij HMD Nokia, plaatste onlangs nog een teaser voor een 5G-telefoon met randloos scherm voor 2020. Nu weten we dankzij een bericht op NokiaPowerUser dat het inderdaad om een toestel met volledig randloos scherm gaat. Dus geen notch, geen schermgat en geen schermrand.

Nokia 8.2 5G
Teaser van de mogelijke Nokia 8.2 met 5G

Bij de Nokia 8.1 die de 8.2 moet opvolgen is daar nog wel sprake van. Die kent een behoorlijke grote notch en onderaan het scherm zit een vrij grote bezel. De selfiecamera zit volgens de geruchten in de behuizing en schuift omhoog indien nodig. De Nokia 8.2 krijgt naar verluidt ook achterop een flink betere camera-ervaring. De hoofdcamera gaat er qua resolutie op vooruit naar 64 megapixel. En de lens is wederom afkomstig van Zeiss. HMD Global maakt verder gebruik van een Snapdragon 7XX-processor van Qualcomm met 5G-ondersteuning. Tot nu toe is 5G vooral voorbehouden voor high-end. Deze Nokia 8.2 is mid-range.

Begin 2020

Met een lancering in 2020 lijkt HMD Global te doelen op begin 2020, anders is de verrassing weg. En dat valt niet geheel toevallig samen met het Mobile World Congress begin 2020 in Barcelona. De Nokia 8.1 werd nog in december aangekondigd dus we sluiten nog niets uit.

  • Tags:
  • 5g
  • hmdglobal
  • nokia
  • nokia82

Vragen en antwoorden over de Nokia 8.2