Nokia 7370 review

Op onze site mag een review over de bijzondere Nokia 7370 niet ontbreken. Onderdeel van de nieuwe L'Amour series en de allereerste swivel van Nokia, die sindskort de markt bereikt heeft.

Het toestel is naast de 7380 het meeste bijzondere model en heeft niet direct een opvolger binnen het Nokia portofolio, maar is wel bedoeld als derde telg binnen de series en die werd eerder ingevuld door de 7270. Deze modellen zijn alleen niet te vergelijken.

De L'Amour series is de opvolger van de de Distinctly Bold series dat ge茂ntroduceerd werd in het jaar 2005. De nieuwe serie is een statement van Nokia op het gebied van uiterlijk gemixt in een luxueus jasje met daarin de specificaties die men mag verwachten in de huidige markt. De serie bestaat uit drie modellen, de 7360 (candybar en budgetmodel), de 7370 (het swivel design, de eerste van Nokia) en de 7380 (topmodel, in pen formaat). De 7360 en 7370 worden in twee kleuren geleverd, de 7380 alleen in 茅茅n.

De Nokia 7370 is het L'Amour topmodel met Series 40 dat vooral op de vrouwelijke kant van de markt gefocust is en is daarnaast een swivel en biedt de allernieuwste mogelijkheden op het gebied van dat Series 40. De nieuwste versie heeft namelijk een flinke stap voorwaarts gezet. Tijdens de review zal hieraan aandacht worden besteedt.

Een aantal vragen zal aan het begin van de review neergelegd worden die onder andere zullen gaan over het algemene gebruik van het toestel, de diverse mogelijkheden en de markt waar Nokia zich op richt met de L'Amour series en een dergelijk exclusief model.

Plus- en minpunten Nokia 7370

 • Eerste swivel concept van Nokia
 • Mooi ontwerp in beide kleuren
 • Bouwkwaliteit
 • Gesprekskwaliteit
 • Redelijke camera
 • Vooruitgang nieuwe Series 40 besturingssysteem
 • Accessoirepakket
 • Geen MP3 speler
 • Onvoldoende geheugen
 • Geen geheugenkaartslot
 • Geen datakabel en software in doos
 • Stereo speakers zwak
 • Geen leuke games aanwezig

Wat zit er bij het toestel?

Het gehele pakket wordt als altijd in een stijlvol vormgegeven en kleurrijke doos aangeleverd en bevat de volgende onderdelen:

路 Toestel + accu
路 Oplader
路 Stoffen tasje
路 Klein koordje met daaraan een flosje
路 Stereo headset
路 Handleiding Nederlands
路 Handleiding Frans

Het totale pakket van het toestel is netjes. Alles wat men mag verwachten zit eigenlijk wil in de doos. Een cradle is er niet ontworpen voor het toestel en een datakabel en/of synchronisatie software wordt niet meegeleverd. De reden waarom niet, is te snappen en zal gedurende de review duidelijk worden.

De meegeleverde headset is een zeer nette headset, die ook vernieuwd is. De headset is alleen wit en past eigenlijk niet bij het toestel. Een donkere kleur had beter gepast. De kwaliteit van een gesprek via de headset is goed. Ook het luisteren van de radio via de headset is geen probleem. De lader is van de nieuwe soort en heeft de kleine connector. Als nieuwe gebruiker krijgt men geen converter meegeleverd wat erg vreemd is.

Wat eigenlijk meer regelmaat is dan uitzondering, zitten de handleidingen van Nokia goed en duidelijk in elkaar. Duidelijke teksten die de gebruiker uitlegt per handeling wat men moet doen, ondersteunt door heldere afbeeldingen en pictogrammen. Duidelijke en heldere taal wat toestel en gebruik betreft. Wat betreft uitgebreide functies zoals Bluetooth, GPRS, WAP etc. verschaft de handleiding puur algemene informatie.

Op onze site mag een review over de bijzondere Nokia 7370 niet ontbreken. Onderdeel van de nieuwe L'Amour series en de allereerste swivel van Nokia, die sindskort de markt bereikt heeft. Het toestel is naast de 7380 het meeste bijzondere model en heeft niet direct een opvolger binnen het Nokia portofolio, maar is wel bedoeld als derde telg binnen de series en die werd eerder ingevuld door de 7270. Deze modellen zijn alleen niet te vergelijken.

De L'Amour series is de opvolger van de de Distinctly Bold series dat ge茂ntroduceerd werd in het jaar 2005. De nieuwe serie is een statement van Nokia op het gebied van uiterlijk gemixt in een luxueus jasje met daarin de specificaties die men mag verwachten in de huidige markt. De serie bestaat uit drie modellen, de 7360 (candybar en budgetmodel), de 7370 (het swivel design, de eerste van Nokia) en de 7380 (topmodel, in pen formaat). De 7360 en 7370 worden in twee kleuren geleverd, de 7380 alleen in 茅茅n.

Uiterlijk

De L'Amour series willen iets uitstralen en een bepaalde mate van fashion statement achterlaten in een markt die steeds meer door uiterlijk gedomineerd wordt. Damesmodellen zoals de Samsung E530 en Motorola V3 RAZR Pink worden flink verkocht. De huidige series van Nokia zal daarvan alleen maar profiteren, omdat ook deze hierop ge毛nt is.

De 7370 is de allereerste swivel van Nokia en dat zegt wat. De Finnen hebben namelijk goed bij hun Zweedse broeders (Sony Ericsson) gekeken hoe het moest en dit toen compleet gekopieerd. Al valt wel op dat de Nokia 7370 veel minder toetsen aan de buitenkant van het toestel heeft dan bijvoorbeeld een Sony Ericsson W550i, die qua prijsniveau gelijkwaardig is aan de 7370. Waarom hiervoor gekozen is, is niet geheel duidelijk, maar tijdens het gebruik merkt men gelijk dat de bediening toch anders is en aanvoelt.

Een goed voorbeeld hiervan is wanneer een inkomend gesprek aangenomen moet worden. De 7370 functioneert dan eerder als een flip model. Deze moet eerst geopend worden om het gesprek aan te nemen. Bij de W550i is dit niet per definitie nodig. De softe keys en de centrale bedieningstoets bevinden zich namelijk aan de buitenkant van het toestel en niet zoals bij de 7370 aan de binnenkant. Waardoor ze pas gebruikt kunnen worden wanneer het toestel geopend is.

Deze compleet andere manier van ontwerp komt door het gehele toestel terug en is op sommige plekken nogal irritant wanneer bijvoorbeeld een foto of video gemaakt moet worden. Het aanpassen van de instellingen kan alleen maar wanneer het toestel opgeklapt is en dat is jammer.

Het zal vooral bedoeld zijn om het uiterlijk wat extra mee te geven en dat is zeker gelukt. Zonder al die toetsen lijkt de 7370 wat dunner en meer stijl uit te stralen. Over het gehele model heen gekeken valt verder op dat er rond het scherm mooie glimmende motieven zijn opgenomen en dat aan de zijkanten en achterkant leer- en goudaccenten geplaatst zijn (afhankelijk van de kleur van het toestel).

Op de linkerzijkant zijn deze accenten rond de volume- en zoomtoets geplaatst, op de rechterkant rond de cameratoets en aan/uit toets. Ook is hier het embleem geplaatst dat op elke telg binnen L'Amour series terug komt. De interfacepoort en de connector voor de oplader zijn aan de onderkant van het toestel geplaatst.

Door een simpele duw in 茅茅n van de twee richtingen kan het toestel eenvoudig worden geopend. Het toestel kan alleen in de richting gesloten worden waarin deze geopend is. Voor de andere kant geldt hetzelfde. Na het opnemen zal hetgeen wat op het scherm getoond wordt omdraaien. Dit is iets nieuws dat in Sony Ericsson modellen niet voorkomt. Daar zal het scherm altijd op dezelfde positie blijven staan waardoor het toestel omgekeerd moet worden wanneer bijvoorbeeld een inkomend gesprek wordt aangenomen.

Het toetsenbord dat zich onder het draaibare gedeelte bevindt is vrij vlak vormgegeven en daarnaast in twee kleuren. Het geheel voelt goed aan en ook het typen van berichten geeft geen enkel probleem. Op de achterkant van het draaibare deel bevinden zich opnieuw stijlvolle motieven die totaal in het gevoel van het toestel passen.

Het gehele toestel ziet en voelt erg goed. De kwaliteit van de 7370 is wat men van Nokia mag verwachten. Ook de swivel is sterk uitgevoerd en mag zeker als zeer netjes worden bestempeld. De afwerking met gouden en leeraccenten is erg stijlvol en geeft het toestel net dat extra wat het verdient. Zeker een aanrader voor personen die op zoek zijn naar een bijzonder stijlvol toestel.

Uithoudingsvermogen

Geen enkel probleem met de batterij, die er wel waren bij de 7380. Het toestel houdt het zeker een dag of drie 脿 vier vol zonder dat er hoeft worden bijgeladen. Ook met Bluetooth aan en na wat schieten van foto's en/of video's is er geen enkel probleem te bespeuren qua batterijuithoudingsvermogen.

Het opladen duurde ongeveer anderhalf 脿 twee uur en dat is normaal voor een toestel van dit kaliber.

Belkwaliteit

Een gesprek starten kan met de 7370 alleen door de swivel open te draaien. Hetzelfde geldt voor het aannemen van een gesprek. Deze wordt wel netjes op het scherm getoond, maar het aannemen hiervan is alleen mogelijk wanneer het toestel echt opengeklapt wordt.

De kwaliteit van het gesprek is erg goed te noemen. Zoals men van Nokia kan verwachten echte goede kwaliteit en wellicht zelfs de beste kwaliteit in de markt samen met andere Nokia modellen. Andere fabrikanten kunnen hiervan nog wat leren. Gesprekken aannemen kan door middel van het indrukken van de groene verlichtte opneemtoets. Het opnemen gaat via het aandrukken van de rood verlichtte ophangtoets.

Gespreksinfo kan via het menu opgevraagd worden en is net zo uitgevoerd als elk ander Series 40 toestel. Alle opties zijn mogelijk als het bekijken van ingekomen, gemiste en uitgaande gesprekken, het wissen van de gesprekstellers en het opvragen van de GPRS tellers.

De kwaliteit van de 20 beltonen is ronduit goed te noemen. Er is een goede verscheidenheid aan beltonen aanwezig, die het toestel net dat extra geven dat het uiterlijk ook uitstraalt. Maar helaas vele malen minder de 7270, die had meer bijzondere beltonen aanboord. De beltonen maken het plaatje van dit toestel wel compleet. Ook is het mogelijk om MP3 beltonen in te stellen en dat is ronduit netjes te noemen. De stereospeaker waardoor men de geluiden hoort is netjes, maar absoluut geen Samsung D600 of Sony Ericsson W550i kwaliteit. Maar het kan ermee door.

De gebruikte voice dailing en handsfree functie zijn van Nokia kwaliteit en dus erg goed te noemen. Gesprekken komen meer dan goed over en ook het starten van een gesprek via voice dailing mag niet anders dan lof krijgen. De voice dailing hoeft niet meer van te voren te worden ingesproken. Men kan simpelweg het toestel bedienen via de voice command of een contactpersoon bellen via de voice dailing zonder dat men eerst alle opties handmatig moet inspreken.

Beeldscherm

De 7370 heeft een scherm gekregen dat vergeleken kan worden met de nieuwe Sony Ericson W900i. Het toestel is namelijk met een 262.000 kleuren TFT scherm uitgerust met QVGA resolutie ook wel 240 x 320 pixels genoemd.

De kwaliteit van het 7370 scherm is in vergelijking minder dan die in de W900i, maar dit komt ook door het grote verschil in afmeting van het scherm. De 7370 zit eigenlijk tussen de W900i en W550i in qua specificaties, maar ook qua scherm. De W550i heeft namelijk een 176 x 220 pixels resolutie en dat is ook zichtbaar want de kwaliteit van dit scherm is weer minder dan die van de 7370.

Als schermbeveiliging vind men in het toestel een groot aantal achtergronden en screensavers, die allemaal in stijl zijn met wat het toestel moet uitdragen. Ook kan men zelf een afbeelding of screensaver kiezen en dat is netjes.

Menu

Series 40 is Series 40 gebleven, maar het uiterlijk heeft een grote verandering ondergaan dat goed zichtbaar is in de nieuwe 7370. Actieve iconen zijn nu in de nieuwe Nokia stijl uitgevoerd en in het menu zelf is nu ook de achtergrond zichtbaar van het beginscherm. Ook is het mogelijk nu de kleur van de tekst in te stellen op het beginscherm. Een flinke verbetering ten opzichte van oudere modellen. Nokia zal deze nieuwe gebruikersinterface in alle nieuwe modellen uitvoeren.

Het menu en vooral het beginscherm zijn enorm veranderd in het nieuwe Series 40 besturingssysteem. Een compleet homescreen kan namelijk worden toegevoegd aan het menu. Hierop wordt een rondo met sneltoetsen naar bepaalde programma's weergegeven naast een indicatie voor de radio, de huidige afspraken of geplande notities en de optie er zelf 茅茅n te maken.

Via dit homescreen kan men onderdelen in het menu openen en maar het is ook mogelijk zelf via de centrale toets het menu te openen. In een raster van 3 x 3 iconen wordt het uiteindelijke menu getoond.

De verdere opties van het menu zijn een aantal thema's, screensaver en achtergronden die ingesteld kunnen worden door de gebruiker. Men kan ook zelf thema's downloaden op het toestel. Alle meegeleverde data is in stijl met het thema L'Amour.

Telefoonboek

Het telefoonboek heeft veel functies en kan men bereiken door bij het hoofdscherm op "Contacten" te drukken of door op de centrale toets te drukken en dan menu-item twee te kiezen. Het telefoonboek is eenvoudig opgemaakt en geeft als eerste een lijst weer met een aantal opties die men kan gebruiken om contactpersonen op te zoeken, toe te voegen of bijvoorbeeld te verwijderen.

De contactpersonen worden in een lijst weergeven die men kan doorscrollen. Er zijn in totaal drie weergave opties mogelijk: Naam en afbeelding, Normale namenlijst of Naam en nummer. De keuze van de gebruiker op welke manier men dit indeelt.

Een nieuwe contactpersoon invullen is ook geen enkel probleem en gaat eenvoudig wanneer men hier aangewend is door middel van het invoeren via het toetsenbord. Een tip is om alle contactpersoondata in de computer in te voeren, dit te synchroniseren met het toestel via een Bluetooth verbinding.

Als men een contactpersoon toevoegt kan men aardig wat extra data invoeren: Voornaam, Achternaam, Telefoonnummer, Emailadres, Adresgegevens en Notities. De contactpersonen kunnen ook worden ingedeeld per groep en het is mogelijk om een foto of beltoon per bepaalde groep of persoon (alleen foto) in te stellen. Deze groepsafbeeldingen kunnen nu ook afbeeldingen zijn gemaakt met de camera van het toestel.

Messaging

Qua messaging geen reden tot klagen. Het toestel bezit alle functies, die men eigenlijk van dit model mag verwachten. SMS, MMS, Picture messaging en Video MMS zijn aanwezig in het toestel. Door de grote schermresolutie kan de gebruiker ook zeer eenvoudig veel data versturen.

Het invoeren van data via het toetsenbord is geen moeite. De toetsen zijn goed te bedienen ook voor mensen met grote vingers en het gehele menu is zonder enige moeite te doorlopen waardoor het versturen van berichten naar meerdere personen of het versturen van langere berichten zeker geen straf is.

Hetzelfde geldt voor MMS berichten waarin diverse data meegestuurd kan worden. Het toevoegen en vullen van nieuwe pagina鈥檚 in een MMS bericht is geen enkel probleem. Een nieuwe functie is het audiobericht dat niet anders dan een MMS is waaraan men een net opgenomen spraakopname hangt. Via het nieuwe onderdeel flitsbericht stuurt men snel een kort SMS bericht.

Het instellen van de berichteninstellingen zoals bijvoorbeeld een email account kan zonder enige moeite worden doorgevoerd. Ook kan de lettergrootte tijdens het invoeren van bericht worden gevarieerd.

Connectivity

Wat communicatiemogelijkheden bij de 7370 betreft, heeft men als gebruiker niks te klagen. Het toestel ondersteunt Bluetooth, EDGE, GPRS, HSCSD, WAP 2.0 en heeft een WAP/internet browser die XHTML ondersteunt.

Synchroniseren gaat via de niet-meegeleverde synchronisatie software oftewel Nokia PC Suite. De eenvoudigste en snelste manier is via Bluetooth. Hierbij is wel een Bluetooth USB dongle nodig, maar die zijn vrijwel overal voor een lage prijs te verkrijgen. Bij de PC Suite software zitten een aantal leuke programma's waarmee men goed het toestel kan beheren. Ondermeer synchroniseren met Microsoft Outlook & Outlook Express behoort tot de mogelijkheden. Verder uiteraard ook het versturen en ontvangen van afbeeldingen, MP3 bestanden en adresgegevens. De Suite zal alleen wel gedownload moeten worden van de site van Nokia zelf, want deze wordt niet meegeleverd.

Naast een Bluetooth verbinding kan een kabelverbinding worden opgezet. Helaas wordt er alleen geen kabel bij dit toestel meegeleverd. Men zal dus zelf naderhand nog een kabel moeten aanschaffen en de software moeten downloaden. Een verbinding via een kabel geeft geen enkel probleem en de connectie is zonder enige moeite gemaakt.

Een opvallend punt binnen de nieuwe reeks met Series 40 modellen is de manier waarop de internetinstellingen ingesteld moeten worden. Het is allemaal zo onduidelijk gedaan dat niemand er echt goed uitkomt. De beste tip die gegeven kan worden is; surf naar de website van Nokia.com, bezoek de support pagina鈥檚 en stuur de instellingen gratis naar het toestel. Zelf alles in gaan stellen is simpelweg niet te doen en dan heeft men het nog niet eens over de manier waarop men een PDA aan de 7370 moet koppelen.

Geheugen

Standaard heeft het toestel een dynamisch geheugen van rond de 12.5 MB en dat is ronduit weinig. MP3 bestanden opslaan op het toestel heeft eigenlijk geen zin. Misschien eentje die men wil instellen als beltoon en dan houdt men net genoeg over voor een aantal foto's en video's. Het toestel moet het niet hebben van het interne geheugen.

Een slot voor een geheugenkaart of een grote hoeveelheid flash geheugen is niet aanwezig op het toestel. De keuze hiervoor is te respecteren, maar het was beter geweest dit wel te plaatsen. Andere modellen als de W550i hebben 256 MB aanboord en dat geeft personen vele malen meer mogelijkheden, bijvoorbeeld om het toestel te gebruiken als MP3 speler.

Camera

Nokia heeft de 7370 een 1.3 megapixel camera meegekregen die bekend is uit de 6230i. De camera is qua kwaliteit de middelste uit de L'Amour series en voldoet aan wat men ervan mag verwachten. De kwaliteit is redelijk in normale omstandigheden. In het donker kan het toestel geen fatsoenlijke foto's schieten en heeft de camera veel last van ruis, zelfs met de nachtmodus ingeschakeld.

Zoals al beschreven is de bediening van de camera een geval apart. De camera kan namelijk gestart worden wanneer de swivel gesloten is, maar daarna nog wijzigingen toepassen aan de instellingen is er niet bij. Hiervoor zal de swivel opengedraaid moeten worden en dat geeft het gevaar dat tijdens het schieten van de foto een vinger voor de lens terecht komt. Ook is het enorm wennen dat het scherm dan ten opzichte van de camera een flink stuk verschoven is. Wanneer men het toestel voor het eerst gebruikt merkt men dat goed, daarna went men eraan.

De opties die de camera heeft zijn gelijk aan de videocamera met de kanttekening dat het geluid tijdens het opnemen uitgeschakeld kan worden en dat er alleen bij de standaard camera voor een afbeeldingsreeks, zelfontspanner of nachtmodus gekozen kan worden. De andere opties zijn diverse resoluties (1280 x 960, 800 x 600, 640 x 480, 320 x 240, 160 x 120 pixels), de kwaliteit van de afbeelding (Hoog, normaal, gering), de lengte van de videoclip (Standaard en maximum), de kwaliteit van de video (Hoog, normaal en laag), de resolutie van de videocamera (176 x 144 en 128 x 96 pixels), de standaardinstelling voor de titel, het al dan niet inschakelen van de camerageluiden en de modus die als eerste opgestart zal worden (Camera of video).

Tijdens het maken van foto's en video's worden deze redelijk snel opgeslagen, al mag het af en toe wat sneller en kan men daarna snel de data terug kijken. De kwaliteit van de video is laag. De gebruikte resoluties stellen weinig voor.

Nadat de foto's en video's gemaakt zijn kunnen deze geopend worden in de Galerij. Hier worden alle foto's en video's opgeslagen en kunnen deze worden beheert en bekeken. Er is een afbeeldingseditor aanwezig in het toestel, waarover later meer.

Aanwezige programma's

De 7370 is qua programma's het meest uitgebreid van alle modellen binnen de L'Amour series. De 7380 heeft namelijk met de gebruikte schermresolutie amper de mogelijkheid tot het gebruiken van programma's en heeft daarnaast ook geen JAVA. De 7360 is het budget model waarin men amper programma's in heeft ge茂nstalleerd.

De standaardpunten als een agenda, die men kan gebruiken in diverse weergaven en die men kan invoeren met data als verjaardagen, notities en afspraken zijn iets wat men niet kan missen in een model van Nokia. Verder is er een alarmklok, takenlijst, notitieblok en spraak recorder of voice memo aanwezig in het toestel. Alle functies doen correct hun werk en de spraakrecorder is aanwezig in het menu onder het kopje audionotitie dat de mogelijkheid geeft tot het direct versturen van een opgenomen spraakmemo. Ook is er de optie stereoverbreding voor de stereospeakers. Deze zouden dan beter moeten klinken, maar veel verschil is niet merkbaar.

Naast de standaard functies vind men ook een galerij, mediaspeler en web browser terug in het toestel. De browser kan gebruikt worden voor het bekijken van XHTML pagina's, zoals bijvoorbeeld een pagina zoals Vodafone Live! of bijvoorbeeld KPN i-mode. Andere opties zijn er amper, maar het scherm is wel groot genoeg om alle informatie goed en duidelijk weer te geven.

Via de galerij bekijkt men alle aanwezig data. Afbeeldingen, video's, MP3 bestanden en screensavers kunnen allemaal bekeken en beluisterd worden. Ook kan de afbeeldingseditor worden gestart en kunnen afbeeldingen worden aangepast. Het is mogelijk tekst, een kader, een pictogram of afbeeldingen toe te voegen. Ook kan de afbeelding worden bijgesneden zodat deze gebruikt kan worden in het telefoonboek of bijvoorbeeld een MMS bericht.

De mediaspeler is eigenlijk alleen bedoelt voor het afspelen van MP3 beltonen en video's. Plaats men een aantal MP3 bestanden op het toestel dan zal de mediaspeler deze niet afspelen in een lijst. Na elk bestand zal de speler stoppen. Men zal dan zelf een nieuw bestand moeten starten. Afspelen van de bestanden kan dus wel, maar een echte MP3 speler die bestanden in een afspeellijst in de achtergrond kan afspelen, is niet in het toestel aanwezig.

In het toestel zijn een aantal programma's niet standaard opgenomen in het menu, maar extra ge茂nstalleerd als JAVA programma onder het onderdeel verzameling. Hieronder zijn een calculator met wisselkoers optie, uitgebreide converter, afmetingen converter en wereldklok opgenomen.

Als laatste komt het onderdeel SMS diensten aanbod in het toestel. Dit onderdeel bekend van andere toestellen is er speciaal voor gebruikers van providers die diverse diensten en hulpinformatie aanbieden via SMS berichten. Het onderdeel wordt automatisch toegevoegd aan het menu van het toestel wanneer de SIM kaart de ondersteuning voor deze functie heeft.

Games

Op het toestel is het mogelijk spellen te installeren. Standaard wordt er 茅茅n meegeleverd. Niet bepaald echt een damesspelletje en eerlijk gezegd ook niet erg leuk om te spelen. Het is een soort spel waarbij men een wagentje speelt en allerlei rare wezens op een planeet moet vernietigen. Het ziet er alleen niet uit en is totaal niet in de stijl die bij het toestel past. Dat had wat beter gemogen.

Extra's

Wat uiteraard een heel fijne functie is, is de stereo FM radio, want nu kan men werkelijk overal zijn favoriete muziek bij de hand hebben. 20 zenders zijn voor te programmeren en men kan er een eigen naam aan geven. Het geluid komt via de headset kraakhelder door en zelfs op de speakerstand klinkt dat nog behoorlijk goed. Wel is weer een nadeel dat als men de radio op speakerstand wil zetten, de headset er toch weer aan vast moet.

In de radio bevindt zich een alarm radio functie die het mogelijk maakt om met de radio aan gewekt te worden. De radio werkt dan als wekkerradio. Men zal wel de headset moeten aansluiten op het toestel. Deze dient namelijk als antenne.

Conclusie

De nieuwe 7370, 茅茅n van de telgen uit de L'Amour series, zal de komende periode een model worden dat door vele personen zal worden gekozen tussen de damesmodellen ook wel ladyphones genoemd. Dit gedeelte van de markt is groeiende en Nokia heeft met zijn huidige series een set met toestellen die daarin past.

De 7370 kan zich binnen deze markt zeker staande houden. Het nieuwe model dat helaas een MP3 speler, voldoende geheugen en een geheugenkaartslot moet ontberen is vooral gericht op het ontwerp en hoe zal zeker aanslaan.

Het feit dat een datakabel en software gemist wordt kan dan ook worden begrepen. Dat de stereo speakers zo zwak zijn is ronduit jammer en had wel beter gemogen, net zoals een aantal betere games. Vrouwen spelen namelijk de afgelopen tijd steeds meer spelletjes op mobiele toestellen en daar had Nokia wel op mogen inhaken.

Vooral de pluspunten komen naar voren bij dit model. De eerste swivel van Nokia laat zien dat het bouwen van toestellen in een nieuwe formfactor met een goede bouwkwaliteit en gesprekskwaliteit zeker mogelijk is. Ook is de camera in de 7370 van een zeer redelijke kwaliteit al had een 2.0 megapixel camera wel aanwezig mogen zijn.

Wat het meeste opviel aan de 7370 was de nieuwe Series 40 besturingssysteem dat op het gebied van JAVA toestellen een flinke stap zet in de toekomst. Op vele punten is het vernieuwd en staat het nu weer op een hoog niveau dat Series 40 jaren geleden al had. Ook het draaien van het scherm tijdens het openen van het toestel is een punt dat zeker hieronder valt.

Als laatste moet het accessoirepakket ook niet onbesproken blijven. Het nette pakket is zeker niet slecht en bevat vooral voor de doelgroep erg leuke extra's. Nee, de 7370 is absoluut een optie wanneer men op zoek gaat naar een ladyphone. Een nadeel blijft het ontbreken van een goede MP3 speler en voldoende geheugen. Dit zal de keuze moeilijk maken ten opzichte van andere modellen zoals de Samsung E530. Maar de 7370 binnen de L'Amour series zal zeker een woordje meespreken.


Vermelde toestellen

Vragen en antwoorden over deze Nokia 7370 review