Nokia 7280 review

Op onze site mag een review over de bijzondere Nokia 7280 niet ontbreken. Het model dat sinds een aantal maanden op de markt is ons door Nokia zelf ter beschikking gesteld voor deze review.

Het toestel is gemaakt in de Distinctly Bold stijl ook wel Opvallend Gewaagd genoemd, een compleet nieuwe range waarbinnen ook de 7260 en 7270 vallen. Tijdens de review zal deze stijl terug komen in het ontwerp van het toestel, de ingebouwde thema's & screensavers en ook de meegeleverde accessoires.

De Nokia 7280 is een Series 40 model dat vooral op de vrouwelijke kant van de markt gefocust is en geen toetsenbord heeft, maar bedient wordt door een centrale draaitoets waar tijdens review nog op terug gekomen wordt. De Nokia 7280 gebruikt het besturingssysteem van Nokia zelf, die qua menustijl velen bekend zal voorkomen van bijvoorbeeld modellen als de 3200 en 6230. Door de schermresolutie van het model zijn hierdoor alleen toepassingen in aangebracht.

Een aantal vragen zal aan het begin van de review neergelegd worden die onder andere zullen gaan over het algemene gebruik van het toestel, de diverse mogelijkheden en de markt waar Nokia op zich richt met een dergelijk duur en exclusief model.

• Toestel
• Oplader
• Accu
• Leren cover
• Koord voor bevestiging om de pols
• Speciale houder voor de SIM kaart
• Speciale pin voor het verwijderen van de SIM kaart houder uit het toestel
• Stereo headset
• Handleiding Nederlands
• Handleiding Frans
• Nokia PC Suite CD-rom

Het totale pakket van het toestel is netjes. Alles wat men mag verwachten zit eigenlijk wil in de doos. Een cradle is er niet ontworpen voor het toestel en eventuele datakabel kan men toch niet op het toestel aansluiten. Verder moet gemeld worden dat de leren cover eigenlijk vrij nutteloos is, omdat wanneer het toestel hierin geplaatst is er geen directe connectie is tussen het toestel en cover. Ze kunnen dus onafhankelijk van elkaar schuiven en hierdoor verliest men altijd de cover.

De meegeleverde headset is een zeer nette headset, die alleen een hele stroeve bekabeling heeft en lastig aansluit in de connector op het toestel. De kabel buigt amper en kost veel @#%&% voordat men deze lekker soepel heeft en goed gevormd voor tijdens normaal gebruik. De kwaliteit van het gesprek via de headset is daarnaast erg goed en men daarover totaal niet klagen. Ook het luisteren van de radio via de headset is geen probleem.

Plus- en minpunten Nokia 7280

 • Meest trendy vrouwentoestel op de markt
 • Speciaal ontwerp met opmaakspiegel
 • Absoluut een enorme eyecatcher
 • Bluetooth
 • EDGE
 • MP3-speler
 • FM radio
 • Redelijk goede VGA camera
 • Handsfree functie
 • Meegeleverd tasje onhandig
 • Bediening die gewenning vraagt
 • Controversiele bediening
 • Aanwezigheid softwarefouten
 • Stabiliteitsproblemen eerste software versies

Wat zit er bij het toestel?

Het gehele pakket wordt als altijd in een stijlvol (Distincly Bold) vormgegeven en kleurrijk kleine doos aangeleverd en bevat de volgende onderdelen:

Wat eigenlijk meer regelmaat is dan uitzondering, zitten de handleidingen van Nokia goed en duidelijk in elkaar. Duidelijke teksten die de gebruiker uitlegt per handeling wat men moet doen, ondersteunt door heldere afbeeldingen en pictogrammen. Uiteraard ook weer een aanmeldingsformulier voor Club Nokia en uiteraard een lijst van accessoires die aan te schaffen zijn. Duidelijke en heldere taal wat toestel en gebruik betreft. Wat betreft uitgebreide functies zoals Bluetooth, GPRS, WAP etc. verschaft de handleiding puur algemene informatie.

Een paar kleine dingen die niet onbesproken mogen blijven zijn de lader, die zeer handig in elkaar zit. Men kan namelijk de kabel onder een speciale flexibele kap oprollen. Hierdoor hoeven er nooit meer knopen gelegd te worden in de kabel, mooi systeem! Verder worden er nog twee kleine onderdelen meegeleverd die bedoeld zijn voor de SIM kaart, dit zijn namelijk een pin waarmee men de houder voor de SIM kaart uit het toestel haalt en een extra SIM kaart houder waarin men de SIM kaart legt en deze gezamenlijk in het toestel schuift.

Uiterlijk

Natuurlijk zal iedereen die het toestel voor de eerste keer ziet gelijk melden dat het uiterlijk het grootste en meeste opvallende is aan dit toestel. Het toestel is een langgerekte staaf die niet helemaal vierkant, maar meer de vorm van een parallellogram heeft, wanneer men van de boven of onderkant kijkt. Verder bevinden zich over het toestel overal speciale witte patronen en stoffen die het toestel iets speciaals geven; echt een kunststukje qua ontwerp. Het toestel kan worden opgemaakt in de lengte richting waardoor een rode oppervlakte te voorschijn komt met daarin op de achterkant een VGA camera.

Door de vreemde vorm van het model en uiterlijk is het lastig vergelijken hoe het model zich verhoudt met andere gelijkwaardige modellen. Dit is gewoon niet mogelijk. Een vergelijking qua gewicht is wel mogelijk, met een gewicht van 84 gram is het toestel ronduit licht.

Over het complete toestel vind men op de diverse zijkanten allerlei poorten en interfaces. Om met de voorkant te beginnen vind men links naast het scherm dat tevens dienstdoet als spiegel, de speaker waardoor het gesprek gevolgd kan worden. Deze speaker bevat ook drie lampjes die knipperen wanneer een gesprek binnenkomt. Aan de rechterkant van het scherm vind men de centrale draaitoets, die men in drie richtingen kan bedienen; ronddraaien in twee richtingen en indrukken. De toets wordt geflankeerd door vier toetsen waarvan die linkse twee functies uitvoeren in het menu & getoond op het scherm en de twee rechtse toetsen functioneren als de opneem- en ophangtoets.

Op de bovenzijkant van het toestel vind men speciale verlichting die in een soort hartslag ritme laat zien dat het toestel nog “leeft”. Erg leuk gedaan door Nokia. Op de onderkant vind men de poorten voor de lader en headset en de bevestiging voor het koord. Op de linker zijkant bevinden zich de erg goede speaker voor de handsfree functie & MP3-speleren daarnaast een infrarood poort. Ook vind men op deze zijkant de poort voor de SIM kaart. Men plaatst de kaart in een speciale houder en schuift deze in de zijkant van het toestel. Een leuke en goede oplossing voor het feit dat het niet mogelijk om het toestel ook maar eens te opnemen. Covers kunnen nergens verwijderd worden.

Het complete uiterlijk van het toestel is wat controversieel. Vele mensen snappen niet hoe ze het toestel moeten bedienen en vragen zich gelijk af op welke manier men nummers in moet voeren. Ook vraagt men zich af hoe gebeld moet worden. Geeft men deze personen daarna uitleg over hetgene dan wordt het al snel duidelijk en beschouwd men het model als een echt trendy hebbeding. Het wordt vooral bij vrouwen al snel een mode statement om met een dergelijk model over straat te gaan en dat is precies wat Nokia ermee bedoelt heeft. Het vraagt wat gewenning, maar als men ermee eenmaal de show heeft gemaakt dan liggen de geïnteresseerde aan de voeten van de rechtshandige eigenaar, want de linkshandige gebruikers zal meer moeite hebben met het toestel dan een rechtshandige gebruiker.

Uithoudingsvermogen

De batterij kan niet worden verwijderd uit het toestel en dat kan in de toekomst zeker een probleem zijn. Dat leek zo bij het model dat door Nokia aan ons aangeboden was voor review. De batterij van dit model was binnen een dag leeg. Na wat onderzoek bleek dit een incidenteel probleem te zijn. De modellen die in de winkel verkocht worden hebben dit probleem niet. Het toestel houdt het eenvoudig een dag of drie à vier vol, zonder radio of MP3 gebruik. Doet men dit wel, dan gaat het hard achteruit en kan het zelfs zijn dat men maar één dag vooruit kan met het model.

Belkwaliteit

Bellen is een vak apart op dit model. Het gesprek starten moet men doen via de voice dailling functie van het toestel, via het menu met contactpersonen of de nummer kiesfunctie. Dit is allemaal wat wennen, maar naar een aantal keren proberen op dat vlak geen problemen meer. Dit is minder met de manier waarop men het toestel moet vasthouden tijdens het bellen. Men krijgt een beetje een raar gevoel wanneer men een dergelijk dunne mobiel tegen het hoofd houdt. Ook dit vraagt gewenning.

De kwaliteit van het gesprek is erg goed te noemen. Zoals men van Nokia kan verwachten echte goede kwaliteit en wellicht zelfs de beste kwaliteit in de markt samen met andere Nokia modellen. Andere fabrikanten kunnen hiervan nog wat leren. Gesprekken aannemen kan door middel van het verschuiven van de linkerzijkant van het toestel of het aandrukken van de groene verlichtte opneemtoets. Het opnemen is vice versa of het aandrukken van de rood verlichtte ophangtoets.
Het invoeren van een nummer zal later besproken worden bij het onderdeel menu, maar wordt gedaan door een speciaal onderdeel van het menu.

Gespreksinfo kan via het menu opgevraagd worden en is net zo uitgevoerd als elk ander Series 40 toestel. Alle opties zijn mogelijk als het bekijken van ingekomen, gemiste en uitgaande gesprekken, het wissen van de gesprekstellers en het opvragen van de GPRS tellers.

De kwaliteit van de 46 beltonen is ronduit goed te noemen. Er is een goede verscheidenheid aan beltonen aanwezig, die het toestel net dat extra geven dat het uiterlijk ook uitstraalt. Ook de beltonen maken het plaatje van dit toestel compleet. Ook is het mogelijk om MP3 beltonen in te stellen en dat is ronduit netjes te noemen. De speaker waardoor men de geluiden hoort is helemaal een openbaring. De kwaliteit is absoluut fantastisch.

De gebruikte voice dailing en handsfree functie zijn van Nokia kwaliteit en dus erg goed te noemen. Gesprekken komen meer dan goed over en ook het starten van een gesprek via voice dailing mag niet anders dan lof krijgen. Zo hoort het, nu alleen nog een voice dailing die men niet van te voren hoeft te spreken en de functionaliteit is volledig benut.

Beeldscherm

Het scherm van de Nokia 7280 is een verhaal apart. Wanneer het scherm uitgeschakeld is dient het al een spiegel, die gebruikt kan worden door vrouwen/dames om zichzelf op te maken. Schuift men het toestel open of haalt men de automatische toetsenblokkering eraf dan schakelt het scherm zich in.

Het scherm heeft een resolutie van 104 x 208 pixels met vier tekstlijnen en is een 65.536 TFT scherm dat door de kleine afmeting en de hoge resolutie zeer goed afleesbaar is. In zonnige condities ontbreekt het het scherm aan duidelijkheid en afleesbaarheid, maar dat komt vooral door het spiegelende oppervlak van het scherm.

Als schermbeveiliging vind men in het toestel een groot aantal achtergronden en screensavers, die allemaal in stijl zijn met wat het toestel moet uitdragen. Ook kan men zelf een afbeelding of screensaver kiezen en dat is netjes.

Menu

Doordat het toestel bedient wordt door een centrale roterende toets met daaromheen vier losse toetsen is het menu op een speciale manier ingebouwd. Men bekijkt het menu door het toestel op zijn zij te houden. Als eerste is het hoofdscherm zichtbaar met daarin weergegeven de batterij en ontvangstindicator en providernaam. Tevens kunnen hier de infrarood en Bluetooth getoond worden wanneer ingeschakeld.

Naast dit gedeelte van scherm vind men drie functies, favorieten, menu en contacten. Deze functies zijn gelinkt aan de linker set van twee softkeys en de centrale toets van het toestel. Door deze toetsen te gebruiken komt men in het menu. Door nu met de toetsen te draaien verplaatst men zich in het menu. De complete set met menuopties komt voorbij. Een erg handige en simpele manier van scrollen.

Selecteren en scrollen van een functie in het menu wordt geregeld door de centrale toets in de meeste gevallen. Bij sommige punten moet men akkoord gaan na het invoeren van een getal of andere waarden. Op dat moment is het niet mogelijk gebruik te maken van de centrale toets, omdat deze bedoelt is voor het selecteren van een waarde/letter en het scrollen door een lijst met letters en tekens. Men moet nu kiezen voor opties en dan akkoord. Dit is een consessie aan het invoeren via de centrale toets en vraagt alleen in het begin gewenning.

Het volledige invoeren is een verhaal apart, dat niet overgeslagen kan worden. Ook omdat simpelweg een toetsenbord ontbreekt. Het invoeren van een nummer kan gedaan worden door de functie cijferinvoer te kiezen of de centrale toets een aantal seconden in te drukken. Nu wordt in de onderstaande lijn van het scherm een lijst met nummers weergeven die men kan gebruiken om het nummer in te voeren. Scrollen en selecteren wordt opnieuw gedaan met de centrale toets.

Voert men tekst in dan wordt een gelijkwaardige lijst met tekens getoond. In deze lijst vind men iconen voor speciale tekens, cijfers, hoofdletters en spaties. De letters/tekens die in een blauwe kleur worden weergegeven vormen een soort T9. Het toestel geeft als ware het meest logische opvolgende teken om het woord af te maken. Een erg vernuftig systeem dat ervoor zorgt dat er niet zoveel gescrollt hoeft te worden. Helaas, lijkt het erop dat de engelse versie is meegeleverd. Maar dat zal bij nieuwere modellen opgelost zijn.

Het totale invoeren van de tekst kost meer tijd dan bij een toetsenbord of volledige toetsenbord zoals aanwezig op een Nokia communicator of PalmOne Treo 650. Flinke lappen met tekst moet men er dan ook niet mee invoeren. Voor het invoeren van de tekst zijn een aantal handige opties die gebruikt kunnen worden. Deze worden verder besproken gedurende de review.

De verdere opties van het menu zijn een aantal thema's, screensaver en achtergronden die ingesteld kunnen worden door de gebruiker. Men kan ook zelf thema's downloaden op het toestel. De vraag is alleen of er veel thema's beschikbaar zijn voor een toestel met een dergelijke schermresolutie. Alle meegeleverde data is in stijl met het thema Opvallend Gedurfd.

Telefoonboek

Het telefoonboek heeft veel functies en kan men bereiken door bij het hoofdscherm op “Contacten” te drukken of door op de centrale toets te drukken en dan menu-item twee te kiezen. Het telefoonboek is eenvoudig opgemaakt en geeft als eerste een lijst weer met een aantal opties die men kan gebruiken om contactpersonen op te zoeken, toe te voegen of bijvoorbeeld te verwijderen.

Zoekt men een contactpersoon dan kan men eenvoudig door middel van de hierboven uitgelegde scroll manier het contactpersoon opzoeken. De contactpersonen worden in een lijst weergeven die men tevens kan doorscrollen. Er zijn in totaal vier weergave opties mogelijk: Naam en afbeelding, Grote namenlijst, Normale namenlijst of Naam en nummer. De keuze van de gebruiker op welke manier men dit indeelt.

Een nieuw contactpersoon invullen is ook geen enkel probleem en gaat eenvoudig wanneer men hier aangewend door middel van het invoeren via de scroll toets. Een tip is om alle contactpersoon data in de computer in te voeren, dit te synchroniseren met het toestel via een Bluetooth of infrarood verbinding. Het invoeren via de scroll toets kost namelijk wel wat meer tijd dan invoeren via een toetsenbord.

Als men een contactpersoon toevoegt kan men aardig wat extra data invoeren: Voornaam, Achternaam, Telefoonnummer, Emailadres, Adresgegevens en Notities. De contactpersonen kunnen ook worden ingedeeld per groep en het is mogelijk om een foto of beltoon per bepaalde groep of persoon (alleen foto) in te stellen. Deze groepsafbeeldingen zijn geen afbeeldingen gemaakt met de camera van het toestel. Dit geldt wel voor de afbeeldingen die men aan de contactpersonen zelf hangt.

Messaging

Messaging is wellicht het meest opvallende punt dat vele mensen zullen aanmerken wanneer zij voor het eerst in aanraking komen met het toestel. Wellicht is het handig van te voren te melden dat dit model niet bedoelt is voor de SMS fanaat, die tientallen berichten per dag verstuurd. Daarvoor is het ook nooit bedoeld.

Het toestel bezit wel alle functies, die men eigenlijk van dit model mag verwachten. SMS, MMS en Video MMS zijn aanwezig in het toestel. Het is vooral bedoeld voor het ontvangen berichten en niet zozeer om ze zelf te versturen. Dit is wel mogelijk, maar het invoeren van de complete berichten vraagt wat gewenning in het begin. Menig gebruiker die het toestel voor de eerste keer gebruikte merkte al snel dat even invoeren er niet bij is. Gevorderde gebruikers vliegen door het onderste menu met daarin de letters en andere tekens aan de hand van de centrale toets.

Dynamische lettergrootte voor de SMS berichten is aanwezig en ook is het mogelijk om aaneengeschakelde berichten en berichten naar meerdere mensen te versturen met de 7280. Picture messaging is één van de onderdelen die ontbreekt in het toestel. Het ontvangen van deze berichten is geen probleem, het versturen is niet mogelijk omdat speciale afbeeldingen niet in het toestel zijn meegeleverd.

Connectivity

Wat communicatiemogelijkheden bij de 7280 betreft, heeft men als gebruiker niks te klagen. Het toestel ondersteunt infrarood, Bluetooth, EDGE, GPRS, HSCSD, WAP 2.0 en heeft een WAP/internet browser die XHTML ondersteunt. Al vraagt men zich af hoe op een dergelijk scherm normaal een webpagina bekeken kan worden.

Synchroniseren gaat via de meegeleverde software oftewel Nokia PC Suite. De eenvoudigste en snelste manier is via Bluetooth. Hierbij is wel een Bluetooth USB dongle nodig, maar die zijn vrijwel overal voor een lage prijs te verkrijgen. Bij de PC Suite software zitten een aantal leuke programma's waarmee men goed het toestel kan beheren. Ondermeer synchroniseren met Microsoft Outlook & Outlook Express behoort tot de mogelijkheden. Verder uiteraard ook het versturen en ontvangen van afbeeldingen, MP3 bestanden en adresgegevens.

Een kabelverbinding is niet mogelijk met het toestel. Er is namelijk nergens op het toestel een kabel aansluiting aanwezig. Een infraroodpoort vindt men wel en die werkt naar behoren. Simpel wat bestanden oversturen naar een PC of ander toestel gaat zonder moeite.

Geheugen

Standaard heeft het toestel een dynamisch geheugen van 52 MB en het is lastig te bepalen of dit genoeg is voor dit model. Men zal dit zelf moeten bepalen. Het is in ieder geval genoeg voor een MP3 of 15 afhankelijk van de afmetingen van de bestanden of bijvoorbeeld een grote hoeveelheid foto's, contactpersonen en MP3 beltonen.

Een slot voor een geheugenkaart is niet aanwezig op het toestel. De keuze hiervoor is te respecteren.

Camera

De toestellen met een camera zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De Nokia 7280 is daarin een buitenbeentje. De camera verscholen achter het beweegbare deel van het toestel is van een redelijk goede kwaliteit voor een VGA camera. De kwaliteit van deze camera is na de Nokia 6230 en 7260 geëvalueerd tot een zeer acceptabel onderdeel van de Nokia 7280. Absoluut verrassend.

Met de VGA camera en een maximale resolutie van 640 bij 480 pixels voor gewone foto's en 80 bij 96 voor portret foto's. Wat speciale effecten betreft blijft de 7280 een beetje achter bij toestellen als de Sony Ericsson K700i die bijvoorbeeld foto's in het negatief en in mozaïek stijl kunnen nemen. Enige speciale functies die de 7280 heeft is een zelfontspanner en dat men kan inzoomen op twee standen. De camera komt direct uit de Nokia 6230 met een aantal kleine aanpassingen, dus meer mag ook eigenlijk niet verwacht worden.

Overigens is het zo dat de 7280 redelijke foto's maakt in het donker wat op zich alweer een hele verbetering is ten opzichte van andere toestellen. Foto's maken kan men op drie verschillende kwaliteiten en groottes (in KB's), hoog (ongeveer 60 KB), middel (ongeveer 30 KB) en laag (ongeveer 15 KB). Voor de portretfoto's zijn deze respectievelijk: 8, 6 en 4 KB.

De camera is een leuke extra, die op een mooie manier is ingebouwd in het toestel. Absoluut een eigenschap die men niet zou verwachten in dit model en een aanwinst.

Aanwezige programma's

Dit deel van de review is eigenlijk wat amper tot niet besproken hoeft te worden bij de Nokia 7280. De trendy GSM straalt niet uit in een grote hoeveelheid met programma's of de mogelijkheid om zelfs programma's te installeren. Simpelweg omdat een JAVA midlet niet aanwezig is. Een extra programma kan hierdoor niet.

De standaardpunten als een agenda, die men kan gebruiken in diverse weergaven en die men kan invoeren met data als verjaardagen, notities en afspraken zijn iets wat men niet kan missen in een model van Nokia. Verder is er een alarmklok, takenlijst, notitieblok en spraak recorder of voice memo aanwezig in het toestel. Alle functies doen correct hun werk.

Naast de standaard functies vind men ook een MP3-speler en web browser terug in het toestel. De MP3-speler is eigenlijk alleen bedoelt voor het afspelen van MP3 beltonen. Plaats men een aantal MP3 bestanden op het toestel dan zal de MP3-spelerdeze niet afspelen in een lijst. Na elk bestand zal de speler stoppen. Men zal dan zelf een nieuw bestand moeten starten. Erg jammer dat men deze functie niet verder heeft uitgevoerd.

De aanwezige web browser is eigenlijk een beetje overbodig. De vraag is eigenlijk wat men op deze browser wil bekijken. Het scherm is niet groot genoeg om ook maar een kleine WAP pagina goed weer te geven. Deze browser zal ook niet vaak gebruikt worden, ondanks dat het toestel uitgerust is met EDGE en GPRS.

Via de galerij bekijkt men alle aanwezig data. Afbeeldingen, video's, MP3 bestanden en screensavers kunnen allemaal bekeken en beluistert worden.

Als laatste komt het onderdeel SMS diensten aanbod in het toestel. Dit onderdeel bekend van andere toestellen is er speciaal voor gebruikers van providers die diverse diensten en hulpinformatie aanbieden via SMS berichten. Het onderdeel wordt automatisch toegevoegd aan het menu van het toestel wanneer de SIM kaart de ondersteuning voor deze functie heeft.

Games

Zoals al eerder aangegeven is er geen mogelijkheid tot het installeren van programma's. Dit heeft tot gevolg dat er geen games aanwezig zijn in het toestel. Ook vooraf geïnstalleerde games zijn niet aanwezig. Het mag als logisch gevonden worden dat het model met een dergelijk scherm lastig games kan afspelen.

Extra's

Wat uiteraard een heel fijne functie is, is de FM stereo radio, want nu kan men werkelijk overal de favoriete muziek bij de hand hebben. 20 zenders zijn voor te programmeren en men kan er een eigen naam aan geven. Het geluid komt via de headset kraakhelder door en zelfs op de speakerstand klinkt dat nog behoorlijk goed. Wel is weer nadeel dat als men de Radio op speakerstand wil zetten, de headset er toch weer aan vast moet. Het is wel mogelijk om de radio en de MP3-speler tegelijk te gebruiken. Dat lijkt niet de bedoeling, maar het is wel mogelijk.

In de radio bevindt zich een alarm radio functie die het mogelijk maakt om met de radio aan gewekt te worden. De radio werkt dan als wekkerradio. Men zal wel de headset moeten aansluiten op het toestel. Deze dient namelijk als antenne.

Conclusie

De Nokia 7280 is het meest aparte toestel in de markt momenteel. Vele personen lopen er mee rond en zorgen voor draaiende hoofden bij passanten. Het model doet zijn naam trendy en Opvallend Gedurfd zeker aan.

Een aantal negatieve punten mogen helaas niet in deze conclusie onbesproken blijven. Het meegeleverde tasje is niet de meest handige en de bediening van het toestel vraagt wat gewenning. Ook hoort men vele mensen klagen over deze bediening bij het eerste gebruik. Na een tijdje komt men achter de ware aard en de mogelijkheden van dit model.

Een paar punten waar zwaarder aangetild is, zijn de aanwezigheid van softwarefouten en de problemen met de stabiliteit. Af en toe kwamen crashes voor op het geteste model. De verwachting is dat dit op nieuwe modellen niet meer of minder voorkomt.

De sterke punten zijn vooral de pluspunten van dit bijzondere model. Het toestel is momenteel het meest trendy model op de markt. De opmaakspiegel is absoluut hit onder de vrouwen en het feit dat het toestel Bluetooth, EDGE, een MP3-speler en FM radio aan boord heeft is rond uit netjes.

Daarnaast is de camera een goede verbetering en doorontwikkeling ten opzichte van de camera uit de Nokia 6230 en 7260 en is opnieuw de handsfree functie en speaker iets dat absoluut hoog scoort in een Nokia.

Het toestel is de keuze voor mensen, vooral vrouwen, die trendy willen leven en graag gezien willen worden met hun speciale toestel. Het feit dat het model uitgerust is met een groot aantal erg nette eigenschappen is iets dat absoluut als een pre genoemd mag worden. Vele gebruikers zullen er op het eerste gezicht niet naar kijken, daarvoor springt het opvallend gedurfde uiterlijk er teveel uit, maar naderhand stelt het hen verrassend tevreden.


Vermelde toestellen

Vragen en antwoorden over deze Nokia 7280 review