Nokia 7280 review


Op onze site mag een review over de bijzondere Nokia 7280 niet ontbreken. Het model dat sinds een aantal maanden op de markt is ons door Nokia zelf ter beschikking gesteld voor deze review.

Het toestel is gemaakt in de Distinctly Bold stijl ook wel Opvallend Gewaagd genoemd, een compleet nieuwe range waarbinnen ook de 7260 en 7270 vallen. Tijdens de review zal deze stijl terug komen in het ontwerp van het toestel, de ingebouwde thema's & screensavers en ook de meegeleverde accessoires.

De Nokia 7280 is een Series 40 model dat vooral op de vrouwelijke kant van de markt gefocust is en geen toetsenbord heeft, maar bedient wordt door een centrale draaitoets waar tijdens review nog op terug gekomen wordt. De Nokia 7280 gebruikt het besturingssysteem van Nokia zelf, die qua menustijl velen bekend zal voorkomen van bijvoorbeeld modellen als de 3200 en 6230. Door de schermresolutie van het model zijn hierdoor alleen toepassingen in aangebracht.

Een aantal vragen zal aan het begin van de review neergelegd worden die onder andere zullen gaan over het algemene gebruik van het toestel, de diverse mogelijkheden en de markt waar Nokia op zich richt met een dergelijk duur en exclusief model.

• Toestel
• Oplader
• Accu
• Leren cover
• Koord voor bevestiging om de pols
• Speciale houder voor de SIM kaart
• Speciale pin voor het verwijderen van de SIM kaart houder uit het toestel
• Stereo headset
• Handleiding Nederlands
• Handleiding Frans
• Nokia PC Suite CD-rom

Het totale pakket van het toestel is netjes. Alles wat men mag verwachten zit eigenlijk wil in de doos. Een cradle is er niet ontworpen voor het toestel en eventuele datakabel kan men toch niet op het toestel aansluiten. Verder moet gemeld worden dat de leren cover eigenlijk vrij nutteloos is, omdat wanneer het toestel hierin geplaatst is er geen directe connectie is tussen het toestel en cover. Ze kunnen dus onafhankelijk van elkaar schuiven en hierdoor verliest men altijd de cover.

De meegeleverde headset is een zeer nette headset, die alleen een hele stroeve bekabeling heeft en lastig aansluit in de connector op het toestel. De kabel buigt amper en kost veel @#%&% voordat men deze lekker soepel heeft en goed gevormd voor tijdens normaal gebruik. De kwaliteit van het gesprek via de headset is daarnaast erg goed en men daarover totaal niet klagen. Ook het luisteren van de radio via de headset is geen probleem.

Wat zit er bij het toestel?

Het gehele pakket wordt als altijd in een stijlvol (Distincly Bold) vormgegeven en kleurrijk kleine doos aangeleverd en bevat de volgende onderdelen:

Wat eigenlijk meer regelmaat is dan uitzondering, zitten de handleidingen van Nokia goed en duidelijk in elkaar. Duidelijke teksten die de gebruiker uitlegt per handeling wat men moet doen, ondersteunt door heldere afbeeldingen en pictogrammen. Uiteraard ook weer een aanmeldingsformulier voor Club Nokia en uiteraard een lijst van accessoires die aan te schaffen zijn. Duidelijke en heldere taal wat toestel en gebruik betreft. Wat betreft uitgebreide functies zoals Bluetooth, GPRS, WAP etc. verschaft de handleiding puur algemene informatie.

Een paar kleine dingen die niet onbesproken mogen blijven zijn de lader, die zeer handig in elkaar zit. Men kan namelijk de kabel onder een speciale flexibele kap oprollen. Hierdoor hoeven er nooit meer knopen gelegd te worden in de kabel, mooi systeem! Verder worden er nog twee kleine onderdelen meegeleverd die bedoeld zijn voor de SIM kaart, dit zijn namelijk een pin waarmee men de houder voor de SIM kaart uit het toestel haalt en een extra SIM kaart houder waarin men de SIM kaart legt en deze gezamenlijk in het toestel schuift.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel