Nokia 6280 review


Monoblock, clamshell, swivel en dan nu slider; allemaal verschillende soorten formfactors die Nokia in de afgelopen maanden heeft geïntroduceerd.

De standaard monoblock is niet meer direct de keuze waar iedereen voor gaat in huidige markt en daarom is er nu de 6280. Een topklasse slider met specificaties waar menig ander toestel niet tegen opkan. Een toestel dat gereviewd moest worden.

De 6280 samen aangekondigd met de 6111 en 6270 is het topmodel in de slider range en dan wordt de Nokia N80 niet eens meegenomen. Dit toestel is namelijk een smartphone en biedt veel meer mogelijkheden dan de standaard modellen al wordt dit gat steeds kleiner. Voorbeelden daarvan zijn onder andere de manier waarop Nokia nu de complete gebruikersinterface van het toestel gelijk trekt qua uiterlijk en gevoel met de Nokia smartphones en de specificaties doen nu niet meer onder voor elkaar. Een slimme zet die de stap tussen een smartphone en niet-smartphone veel kleiner maakt.

De 6280 is naast de 6270, die niet in Nederland verkrijgbaar is via de reguliere weg, het toestel dat bedoeld is voor de markt waarin men een betaalbare alleskunner kan krijgen tegen een goede prijs. Dit is exact hetzelfde wat de 6230i bracht, maar nu bij de 6280 komt het in een slider jasje. De echte opvolger van de 6230i is de 6233 die de komende weken op de markt zal verschijnen.

In de review zal aandacht worden besteedt aan alle aspecten van het toestel. De problemen die momenteel aanbod komen worden apart behandeld. Daarbij wordt rekening gehouden met nieuwe hardware en software oplossingen die de komende weken zullen verschijnen. Mochten er problemen zijn met toestel ga dan altijd terug naar de winkel of naar een Nokia servicepoint. NieuweMobiel.NL kan op dit vlak verder geen ander advies geven.

· Toestel + accu
· Oplader
· Stereo headset
· Datakabel
· PC Suite CD
· 64 MB Mini-SD geheugenkaart + converter + plastic hoesje
· Handleiding Nederlands
· Handleiding Frans
· Naslaggids Nederlands
· Naslaggids Frans
· Additionele informatie booklet Nederlands
· Additionele informatie booklet Frans

Het totale pakket van het toestel is netjes. Alles wat men mag verwachten zit eigenlijk wil in de doos. Een cradle is er niet ontworpen voor het toestel. Een datakabel en/of synchronisatie software wordt wel meegeleverd. Dus daarmee kan men goed uit te voeten.

De meegeleverde headset is een zeer nette headset, die ook vernieuwd is. De headset is zwart met grijs en past goed bij het toestel. De kwaliteit van een gesprek via de headset is goed. Ook het luisteren van de radio via de headset is geen probleem. Luisteren van muziek via headset was verrassend goed. Erg nette kwaliteit! De lader is van de nieuwe soort en heeft de kleine connector. Als nieuwe gebruiker krijgt men geen converter meegeleverd wat erg vreemd is voor als men nog oude accessoires heeft.

Wat eigenlijk meer regelmaat is dan uitzondering, zitten de handleidingen van Nokia goed en duidelijk in elkaar. Duidelijke teksten die de gebruiker uitlegt per handeling wat men moet doen, ondersteunt door heldere afbeeldingen en pictogrammen. Duidelijke en heldere taal wat toestel en gebruik betreft. Wat betreft uitgebreide functies zoals Bluetooth, GPRS, WAP, etc. verschaft de handleiding puur algemene informatie.

Wat zit er bij het toestel?

Een standaard doos dit keer die gevuld is met een aantal accessoires. Hieronder worden deze kort besproken:

De geheugenkaart is ook netjes voor elkaar. Eindelijk Mini-SD, dat heeft een tijd gekost, maar is niet meer dan een tussenstap naar MicroSD. Nokia gaat daarheen met al zijn nieuwe modellen. Binnen jaar zullen er nog amper toestellen zijn met fysiek grotere geheugenkaarten. Bij het toestel wordt 64 MB meegeleverd, wat vrij weinig is. In het begin zal men er redelijk mee uit de voeten kunnen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel