Nokia 6230 review


De sinds april 2004 verkrijgbare Nokia 6230 is de nieuwste uit de serie 40 reeks en het onderwerp van deze review. Series 40 wil simpelweg zeggen dat het geen smartphone (series 60) is en dus niet draait op het bekende Symbian OS.

Een operating system wat wel gebruikt is bijvoorbeeld voor de Nokia 6600 en de 3650/ 3660. De Nokia 6230 gebruikt gewoon het besturingssysteem van Nokia zelf, die qua menustijl velen bekend zal voorkomen. Volgens Nokia is de 6230 een model waar iedereen zich mee kan vertonen en straalt het toestel een bepaalde zakelijkheid uit die men vaak heeft gezien bij eerdere 6-serie modellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de 6210, 6510 en uiteraard de Nokia 6220, die men eigenlijk voor een groot deel als voorloper kan zien op de 6230 qua uiterlijk en functies.

Klasse, eenvoud, stijl, gebruiksgemak. Dat zijn de steekwoorden die Nokia gebruikt bij het omschrijven van de Nokia 6230. Vooral het kunnen gebruiken van geheugenkaarten bestaande uit diverse hoeveelheden MB's, het kunnen gebruiken van MP3-bestanden als beltoon en berichtnotificatie en het fotograferen en filmen maken het de Nokia 6230 mogelijk om binnen korte tijd één van de populairste toestellen van dit huidige jaar te worden.

Aldus producent Nokia...,maar maakt de Nokia 6230 zich na een grondige test op alle fronten ook waar? Tijdens deze review zal gekeken worden of dit inderdaad zo is en op welke vlakken plus en minpunten voorbij komen.

Wat zit er bij het toestel?

Het gehele pakket wordt als altijd in een stijlvol vormgegeven en kleurrijk kleine doos aangeleverd en bevat de volgende onderdelen:

• Toestel
• Oplader
• Accu
• 32 MB MMC geheugenkaart
• Handsfree headset
• Handleiding Nederlands
• Handleiding Frans
• CD-rom Nokia Pc Suite

Oftewel een compleet pakket waar men als gebruiker meer dan goed mee overweg kan. Jammer is wel dat de MMC kaart wat klein is qua MB's, maar voor mensen die geen MP3 bestanden op hun toestel willen hebben is het ruim genoeg. De headset sluit goed aan op het toestel door middel van de pop-port aansluiting aan de onderzijde, het geluid is duidelijk en heeft geen last van ruis. Met de meegeleverde software is het heel eenvoudig gegevens over en weer te wisselen van pc naar mobiel.

Wat eigenlijk meer regelmaat is dan uitzondering, zitten de handleidingen van Nokia goed en duidelijk in elkaar. Duidelijke teksten die de gebruiker uitlegt per handeling wat men moet doen, ondersteunt door heldere afbeeldingen en pictogrammen. Uiteraard ook weer een aanmeldingsformulier voor Club Nokia en uiteraard een lijst van accessoires die aan te schaffen zijn. Duidelijke en heldere taal wat toestel en gebruik betreft. Wat betreft uitgebreide functies zoals Bluetooth, GPRS, WAP etc. verschaft de handleiding puur algemene informatie.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel