Nokia 5800 XpressMusic review


Eindelijk is die daar dan! Nokia’s eerste touchscreen toestel, de 5800 XpressMusic is een feit. Waar concurrenten als LG, Samsung en Apple al aan hun 3e generatie touchscreen toestellen bezig zijn, liet Nokia even op zich wachten.

Maar dit mag de pret niet drukken en we hebben hoge verwachtingen van dit toestel. Want met een 3.2 inch beeldscherm, Wi-Fi, 3G en 8 GB aan opslagruimte is hij van alle technische snufjes voorzien.

Ook al zijn de verwachting hoog, in ons achterhoofd houden we wel dat de 5800 XpressMusic Nokia’s (en Symbians) eerste poging is op de overvolle touchscreenmarkt. Maar omdat we hier te maken hebben met twee ervaren fabrikanten, zak de concurrentie toch niet allemaal even blij zijn met Nokia’s intrede op de markt. Enkele concurrenten van de 5800 XpressMusic zijn de HTC Touch HD, Samsung F480 TouchWiz en of ze het willen of niet de Apple iPhone.

Wat zit er bij het toestel?

De Nokia 5800 XpressMusic komt met een doos vol hebbedingetjes en we hebben nog niet vaak zo’n compleet pakket gezien. Naast het toestel komt de 5800 met een 8 GB microSD geheugenkaart, een microUSB kabel, een TV-Out kabel, koptelefoon met afstandbediening, oplader, een 1320 mAh batterij, een rubberen case voor om de telefoon, een statief, een extra stylus en een plectrum waarmee het toestel ook kan worden bediend. Verder zitten er nog een dozijn gebruikershandleidingen en software CD’s in het pakket.

Het is alleen al knap hoe ze dit allemaal in het compacte doosje hebben gekregen. Op de kwaliteit van de geleverde accessoires is niets aan te merken. Het geluid van de stereo koptelefoon is gemiddeld en zit lekker in je oor. Mocht dit toch niet voldoen kan door de aanwezigheid van een 3.5mm audio jack ook een koptelefoon naar keuze worden aangesloten.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel