Nokia 5310 XpressMusic review


Met de XpressMusic serie richt Nokia zich exclusief op de muziekliefhebber. Binnen de serie valt de Nokia 5310 op door zijn gekleurde aluminium zijkanten met aan de linkerkant speciale muziektoetsen.

Deze toetsen staan in directe verbinding met de playlist die je kunt uitbreiden tot maar liefst 3000 nummers.

Nokia is met zijn muziektelefoon niet de enige speler op de markt. Sony Ericsson is al een aantal jaren bezig met een Walkman-serie, waaronder de Walkman W705 die nog dit jaar zal verschijnen. Ook Samsung zal tegen die tijd een serie van drie Beat telefoons uitbrengen.

Allemaal proberen ze het beste van twee werelden te verenigen in één toestel. Het is de vraag of dit ook lukt. De Nokia 5310 XpressMusic is een prima muziekspeler, maar dit lijkt ten koste te gaan van andere functies. Zo heeft de camera geen flitser, en werkt internet zeer traag doordat gebruik moet worden gemaakt van het GPRS netwerk.

Wat zit er bij het toestel?

De doos van de Nokia 5310 XpressMusic is klassiek zwart, maar de hoes eromheen is geel met oranje gestreepte kleuren. ‘Unlimited Access to millions of tracks’, staat er in witte letters. Nokia geeft gebruikers van de XpressMusic serie toegang tot een site op internet waar onbeperkt muziek gedownload kan worden. In de doos zit een code waarmee je kunt inloggen op de Nokia XpressMusic site. Met de bijgeleverde CD-ROM kan software worden geïnstalleerd die het geheel ondersteund. Over deze service zullen we op een later tijdstip nog uitgebreid berichten.

De doos zit verder vol met spullen waar we minder verrast over zijn. Een handleiding, een AC-3 oplader, en een micro USD kabel. De batterij van 860 mAh gaat bij normaal gebruik zo’n 18 uur mee. Zoals te verwachten van een muziektelefoon is een kwalitatief hoogwaardige HS-45 stereo headset meegeleverd.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel