Nokia 3660 review


De eerste review in nieuwe stijl over een Nokia toestel, namelijk de Nokia 3660. Het toestel is een verbeterde versie van de 3650, die al sinds begin vorig jaar op de markt is.

De Nokia 3660 is al sinds het einde van vorig jaar op de markt.

Het toestel wordt ook wel een smartphone genoemd, maar dan wel met een besturingssysteem dat deze keer geen Windows is maar Symbian en dan de versie Symbian 6.1. De Symbian OS is 1 van de vier besturingssystemen die gerealiseerd worden voor de mobiele markt en niet zelf door een fabrikant worden ontwikkeld. Nadelen van een Symbian OS zijn vooral het feit dat er ten opzichte van de Windows OS veel minder programma's voor handen zijn en dat er diverse verschillende soorten Symbian besturingssystemen zijn met ieder een ander uiterlijk en gebruikersinterface. Een aantal voordelen van het Symbian platform is de grote mate van stabiliteit en het lage batterijverbruik.

Het toestel heeft ten opzichte van de 3650 een aantal verschillen. De 3660 heeft ten opzichte van de 3650 een verbeterd 65536 kleurenscherm met instelbare schermhelderheid, wat minder intern geheugen en een ander toetsenbord gekregen. Tijdens de review zal gekeken worden of deze veranderingen een verbetering zijn voor het toestel en wat ze voor een uitwerking op het gebruik van het toestel.

• Batterij (850 mAh)
• Oplader met oprolklittenband
• Extra MMC stick van 16 MB
• Handleiding in het Nederlands
• Handleiding in het Frans
• Quickguide in het Nederlands
• Quickguide in het Frans
• CD met onder andere PC suite software

Wat zit er bij het toestel?

Nokia kan het toestel leveren met een aantal accessoires, maar echt overdadig is het niet voor een toestel dat door moet gaan als smartphone. De volgende accessoires zitten in het pakket:

Zoals we van Nokia gewend zijn, zijn de handleidingen heerlijk om eens door te lezen. Daarnaast vind men alles waar het moet staan en wordt alles goed doorverwezen als men het niet helemaal vindt. De handleiding hebben wij niet op fouten kunnen betrappen en zijn netjes uitgewerkt.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel