Nokia 3200 review


Ditmaal een review over de Nokia 3200, waarmee Nokia de jeugd als belangrijkste doelgroep gekozen heeft, ook wel een zogenaamde “fashion-phone” genoemd.

Ook om niet achter te blijven bij de concurrentie, die natuurlijk ook al betaalbare cameratelefoons voor deze doelgroep hebben ontwikkeld. Het modelnummer, 3200, is er één in een geheel nieuwe serie van telefoons. Zoals bij veel modellen van Nokia het geval lijken deze veel op elkaar van binnen, en ook dit model heeft dezelfde features als de Nokia 7250i. Nokia heeft deze weg weer ingeslagen om zo redelijk goedkoop toch een nieuw model te produceren – en ander frontje plus andere software en het ontwerp is in feite klaar. Dit model heeft trouwens niet echt voorlopers, er is wel een nieuwe productlijn ontstaan bij Nokia met de zogenaamde “Fashion Phones” waar deze telefoon dus toe behoort. De Nokia 3200 is beschikbaar in Nederland sinds het 4e kwartaal van 2003.

• Lithium-ion batterij (720 mAh)
• Oplader voor in de wandcontactdoos
• Headset (mono)
• Nederlandse handleiding
• Franse handleiding
• Drie verschillende plastic inlegcovers met ieder een ander patroon
• Tien blanco kartonnetjes voor het maken van eigen covers
• Een bestelformulier voor een stansapparaat die men kan gebruiken om eigen covers mee te stansen (uit bijvoorbeeld een plaatje uit een tijdschrift, deze wordt dan in de geschikte vorm gestanst zodat men hem als cover kan gebruiken.)
• Polsband

Wat zit er bij het toestel?

De Nokia 3200 bevat een uitgebreid aantal accessoires, wat het meest opviel was dat er blanco kartonnetjes bij zitten om eigen covers mee te maken. Het is immers een “fashion phone”, dus volgens Nokia is het ook nog eens de bedoeling, dat er creatief mee gedaan wordt. De volgende accessoires zijn inbegrepen:

De accessoires zijn prima van kwaliteit, alleen valt de headset een beetje tegen op sommige punten. Deze bijgeleverde headset is mono wat niet erg comfortabel muziek luisteren is met één oor en dat is jammer. Nokia doet er goed aan om een stereo headset mee te leveren. Verder gaat het aansluiten van de headset erg stug en is de aansluiting gammel.

De handleiding is zoals al van Nokia al bekend is van uitstekende kwaliteit en bevat duidelijke plaatjes wat men moet doen om bijvoorbeeld een frontje te verwisselen en duidelijke symbolen dat men goed weet welke toets men moet gebruiken. Verder zijn alle menu's van de telefoon in de handleiding onder elkaar gezet. Ook wordt in de handleiding met blauwgedrukte tekst aangegeven wat onderdelen/ functies van het menu zijn in het toestel. In Algemene Informatie wordt uitleg gegeven over bepaalde termen zoals GPRS. De uitleg over hoe de geïnstalleerde spelletjes werken, staat niet in de handleiding. Verder bladert de handleiding prima door en is alles duidelijk leesbaar.

Veel fouten zijn er niet ontdekt, behalve dat er niet op wordt ingegaan waar die kartonnen blanco covers nou precies door dienen, zijn het overtreksjablonen of moet men deze gebruiken om op te tekenen/printen? Het materiaal is aan één kant ruw dus geschikt voor dit soort doeleinden. Het enige wat erover gevonden is, is hoe men deze kan verwisselen.
Ook dat de radio uitschakelt als men de camera gebruikt staat er niet in. Of lijkt dit meer op een software-bug? Ook het MMS'en, in de handleiding staat dat men in het hele MMS-bericht maar één geluidsfragment en afbeelding kan invoegen, maar dat is één object van hetzelfde soort per dia. (een MMS kan uit meerdere dia's bestaan)


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel