Motorola SLVR review


Slim is HOT! Het is niet meer dan duidelijk geworden de afgelopen tijd dat door het succes van de V3 RAZR nu iedereen in eens dunne toestellen wil.

Motorola startte de hele roep om deze modellen met de genoemde RAZR en nu is daar de SLVR, ook wel L7 genoemd. Een candybar of monoblock met de looks die veel overeenkomsten heeft met zijn broertje de RAZR.

Het toestel is aangekondigd afgelopen jaar tijdens Cebit 2005, maar kwam pas op de markt begin dit jaar. De enorme vertraging kwam vooral door bepaalde structurele punten die opgelost moesten worden. Nadat deze aangepakt werden, was de eerste introductie in Portugal en Spanje snel een feit. De Benelux heeft er zoals gemeld tot begin dit jaar op moeten wachten voordat het toestel de markt betrad.

Samen met de PEBL, ROKR en de RAZR is de nieuwe SLVR opnieuw een fashion statement van Motorola. Specificaties zijn niet het eerste onderdeel dat Motorola wil bespreken, fashion/uiterlijk is dat wel. Het toestel brengt iets naar voren dat menig persoon moet aanvoelen. Bij een Motorola begint men niet over specificaties, maar over dat gevoel.

Naast de SLVR zullen de komende tijd ook de SLVR I-mode met 1.3 Mpixel camera en I-mode functionaliteiten en de SLVR met i-Tunes de markt betreden.

· Het toestel zelf
· Oplader
· Batterij (820 mAh)
· 64 MB Transflash geheugenkaart + adaptor
· Frans- en Nederlandstalige handleiding
· Frans- en Nederlandstalige quickstart handleiding
· Service informatie blad
· Garantie informatie blad

Bij de Motorola SLVR wordt naast de gewone een overzichtelijke snelstart handleiding meegeleverd in zowel het Frans als het Nederlands. Deze is speciaal bedoeld voor degenen die niet eerst de gewone handleiding willen doorlezen alvorens met het toestel aan de slag te kunnen. Dit is bij de meeste mensen het geval. Wie kent het gevoel niet om de nieuwe telefoon zo snel mogelijk uit te proberen en de handleiding maar even links te laten liggen? Juist een dan is een snelstart handleiding handig.

De gewone handleiding is redelijk eenvoudig, maar zit qua structuur goed in elkaar. Helaas is de leesbaarheid van sommige lettertypen niet optimaal, vooral de vetgedrukte letters om iets aan te geven zijn behoorlijk pixelig, wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Verder blinkt de handleiding niet uit in volledigheid van informatie en het gebruik van afbeeldingen. Er zijn fabrikanten die dat beter doen.

Wat zit er bij het toestel?

Bij de SLVR wordt een vrij standaard pakket geleverd. Geen speciale onderdelen als een stereo headset of datakabel. Jammer dat deze niet in de doos zitten, maar daarover later meer. Eerst hieronder een opsomming van wat wel in de doos aanwezig is:

De gebruikte geheugenkaart in het toestel is een Transflash geheugenkaart, ook wel MicroSD genoemd en is niet de meest handige kaart die er is voor een toestel. De kaart is kleiner dan een SIM-kaart, gaat momenteel niet verder dan 64 MB qua grootte en is qua performance niet de meest goede geheugenkaart die er is. Helaas, gebruikt Motorola geen andere kaarten.

Zoals al gemeld geen stereo headset, geen software en geen datakabel. Allemaal punten die niet direct nodig zijn in relatie tot het toestel en de prijs drukken, maar andere fabrikanten leveren ze netjes mee in de doos. Een dergelijk punt kan wel een verschil zijn tussen het niet of wel aanschaffen van deze SLVR.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel