Motorola RAZR V3x review


Na de enorm goed ontvangen RAZR V3 met zijn enorm platte ontwerp en stijlvolle uiterlijk was de volgende stap in de huidige markt een RAZR met UMTS zo gemaakt.

Motorola heeft daarop geanticipeerd met de nieuwe V3x, die naast UMTS, Videotelefonie ook met een 2.0 megapixel camera is uitgerust. Al deze onderwerpen zullen tijdens de review aanbod komen.

De V3x was eigenlijk al twee jaar geleden aangekondigd onder de naam V1000, maar liet enorm lang op zich wachten. Dit kwam vooral door het enorme succes van de V3 RAZR in al zijn kleuren en het feit dat UMTS niet enorm ingeburgerd was in de markt. Het toestel werd tijdens Cebit 2005 getoond als studiemodel onder de naam V1150. Halverwege 2005 werd door Motorola het complete portofolio omgegooid en daarbij ook de naam van de V1150, dit werd V3x.

Het toestel is nu sinds een tijd leverbaar in twee versies, een blauwe en grijze. Al is het niet geheel duidelijk wie de blauwe versie kan leveren in Nederland. De grijze versie, die vooral bekend zal zijn als de Vodafone Live! versie, treedt op in deze review. Tussen beide zijn verder weinig verschillen. De toetsenbordverlichting is bij de blauwe versie rood en bij de grijze versie rood. Naast de kleur is dit het enige verschil.

· Het toestel zelf
· Oplader
· Batterij (850 mAh)
· Stereo headset + drie sets met beschermdopjes
· 64 MB Transflash geheugenkaart + adaptor
· Nederlandstalige handleiding
· Nederlandstalige quickstart handleiding
· Service informatie blad
· Garantie informatie blad

Bij de Motorola V3x wordt naast de gewone een overzichtelijke snelstart handleiding meegeleverd in het Nederlands. Deze is speciaal bedoeld voor degenen die niet eerst de gewone handleiding willen doorlezen alvorens met het toestel aan de slag te kunnen. Dit is bij de meeste mensen het geval. Wie kent het gevoel niet om de nieuwe telefoon zo snel mogelijk uit te proberen en de handleiding maar even links te laten liggen? Juist een dan is een snelstart handleiding handig. Beide handleidingen hebben wel een Vodafone look meegekregen bij de Vodafone Live! versie.

De gewone handleiding is redelijk eenvoudig, maar zit qua structuur goed in elkaar. Helaas is de leesbaarheid van sommige lettertypen niet optimaal, vooral de vetgedrukte letters om iets aan te geven zijn behoorlijk pixelig, wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Verder blinkt de handleiding niet uit in volledigheid van informatie en het gebruik van afbeeldingen. Er zijn fabrikanten die dat beter doen.

Wat zit er bij het toestel?

Het accessoirepakket van de RAZR V3x is verschilt tussen de provider versie en de niet provider versie. De hieronder genoemde accessoires zijn van de provider versie:

De meegeleverde headset is een mooie stereo headset die zeker niet slecht klinkt. De kwaliteit is redelijk tot goed in vergelijking met andere gebruikte headsets. Helaas is het niet mogelijk om een eigen headset aan te sluiten op het toestel. Door de gebruikte miniUSB connector op het toestel is dat simpelweg niet mogelijk of de gebruiker moet speciaal ergens een miniUSB headset vinden. Jammer, want de W900i van Sony Ericsson scoort naast het feit dat men een eigen headset kan gebruiken ook nog eens goed op de kwaliteit van de headset, die onovertroffen is. Dit komt vooral omdat de W900i uitgerust is met een equalizer die de kwaliteit nog verder omhoog schroeft ten opzichte van de V3x die geen equalizer aanboord heeft naast de extra JAVA MP3 speler. Maar daarover later meer.

De gebruikte geheugenkaart in het toestel is een Transflash geheugenkaart, ook wel MicroSD genoemd en is niet de meest handige kaart die er is voor een toestel. De kaart is kleiner dan een SIM-kaart, gaat momenteel niet verder dan 512 MB qua grootte en is qua performance niet de meest goede geheugenkaart die er is. Helaas, gebruikt Motorola geen andere kaarten. In het pakket is de 64 MB versie opgenomen.

Helaas geen PC Suite software of een datakabel in het pakket. De software kan zelf worden gedownload van de website van Motorola en een simpele miniUSB datakabel is voldoende om het toestel aan de PC aan te sluiten. Toch jammer dat dit niet meegeleverd wordt.

Verder is het gehele pakket goed voorzien, maar had een grotere geheugenkaart, datakabel en CD met PC Suite software netjes geweest. Motorola doet dit normaliter niet, dus was er ook geen verwachting dat dit anders zou zijn. Het pakket voldoet dan ook wat verwacht werd.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel