Motorola RAZR V3 Special Edition Pink review


Een review van de Motorola V3 Special Edition Pink, het ultradunne en stijlvolle clamshell toestel in de lijn van de Motorola V-series.

Met dit speciale model mikt Motorola niet zozeer op functionaliteit en prijs, maar streeft men naar design en exclusiviteit. De sinds September 2004 verkrijgbare grijze Motorola V3 en sinds Januari verkrijgbare Special Edition Black zijn al langer bekend, maar nu is er ook de V3 Special Edition Pink. Absoluut een eyecatcher voor iedere persoon die zich wil onderscheiden qua schoonheid.

De V3 Special Edition Pink, ook wel RAZR (Razor) genoemd door het ultraplatte scheermesmodel, is qua features vergelijkbaar met de Motorola V600 maar tilt het heel wat hoger. De V3 Special Edition Pink is een alternatief op de strakke en modieuze Nokia 8800, welke eveneens een behuizing van titanium heeft. Dit toestel doet momenteel redelijk en heeft onder andere bewezen dat een toestel niet persé goedkoop of vol hoeft te zitten met features, maar design ook een goede sleutel tot succes kan zijn. Ook de Motorola V3 is hiermee erg speciaal, hoewel het toestel ook vooral met zijn tijd meegaat. Ingebouwd Bluetooth, een 260.000 kleurenscherm en een VGA-camera ontbreken niet.

Ten opzichte van de grijze, zwarte en nieuwe blauwe versie zijn er geen verschillen. Het toestel is op dezelfde manier uitgevoerd en bevat dezelfde specificaties en functies. De nieuwe features komen pas naar voren in de nieuwe V3i RAZR, de opvolger van de V3, die net pas is aangekondigd en ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn in de komende maanden.

• Het toestel zelf
• Bureaulader
• Batterij (680 mAh)
• Companion CD met telefoonsoftware, beltonen en wallpapers
• miniUSB datakabel
• miniUSB adaptorplug
• Headset
• Frans- en Nederlandstalige handleiding
• Frans- en Nederlandstalige quickstart handleiding

Omdat lang niet iedere PC of notebook voorzien is van Bluetooth heeft Motorola er goed aan gedaan een datakabel mee te leveren, welke overigens uitgevoerd is in miniUSB en dus universeel is. Een slimme oplossing, want zo kan men de kabel ook voor andere apparaten gebruiken. Een minpunt van de accessoires is dat er een mono headset meegeleverd, en geen Bluetooth headset meegeleverd wat wellicht had gekund voor de behoorlijke aanschafprijs van het toestel. Men koopt immers een luxe toestel, dan had een luxe extra als een Bluetooth headset wellicht gekund.

Wat zit er bij het toestel?

De speciale doos van de grijze V3 is verdwenen. Een volledig roze doos bevat alle accessoires, handleidingen en het toestel, maar helaas is er geen leren tasje in de doos opgenomen dat wel bij beide andere modellen geleverd werd. De complete inhoud van de doos is hieronder gegeven:

Bij de Motorola V3 wordt naast de gewone een overzichtelijke snelstart-handleiding meegeleverd in zowel het Frans als het Nederlands. Deze is speciaal bedoeld voor degenen die niet eerst de gewone handleiding willen doorlezen alvorens met het toestel aan de slag te kunnen. Dit is bij de meeste mensen het geval. Wie kent het gevoel niet om de nieuwe telefoon zo snel mogelijk uit te proberen en de handleiding maar even links te laten liggen? Juist een dan is een snelstart-handleiding handig.

De gewone handleiding is redelijk eenvoudig, maar zit qua structuur goed in elkaar. Helaas is de leesbaarheid van sommige lettertypen niet optimaal, vooral de vetgedrukte letters om iets aan te geven zijn behoorlijk pixelig, wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Ook bevat de handleiding behoorlijk wat fouten. Vooral het Bluetooth gedeelte, volgens de handleiding zou het mogelijk zijn om Bluetooth permanent aan te laten staan. Dit gegeven blijkt niet te kloppen, Bluetooth blijft in de praktijk slechts één minuut stand-by.

Ook zou het mogelijk moeten zijn om JAVA applicatie te downloaden via de PC naar het toestel, maar opnieuw wijst de praktijk uit dat dit niet mogelijk is. De optie ontbreekt zelfs simpelweg in het menu. Gaat men uit van verschillende firmware versies waarbij de genoemde opties wél in het toestel bestonden, dan had men dit in ieder geval beter op elkaar moeten afstemmen om verwarring te voorkomen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel