Motorola Milestone review


Motorola is back in business. Op de markt voor mobiele telefoons welteverstaan en wel met de Motorola Milestone.

Al moet bij deze comeback een kleine kanttekening worden geplaatst want in Nederland is de Milestone nog niet verkrijgbaar, daarom hebben wij een exemplaar uit Groot-Brittannië laten komen. De Milestone is in de Verenigde Staten beter bekend als de Droid en werd bij de introductie enthousiast ontvangen. Het is het eerste toestel dat draait op versie 2.0 van het Android-besturingssysteem.

De Milestone is pas het tweede Androidtoestel met een fysiek QWERTY-toetsenbord en er werd dan ook door een hoop mensen reikhalzend naar uitgekeken. Daarnaast heeft de Milestone een groot beeldscherm en een 5.0 megapixel camera met dubbele LED-flitser. Hiermee zal de Milestone de strijd moeten aan gaan met andere smartphonekrachtpatsers als de Nokia N900, Nokia N97 en de HTC Touch Pro2.

Wat zit er bij het toestel?

Het uiterlijk van het doosje waar de Milestone in geleverd wordt is niet heel bijzonder maar dat geld gelukkig niet voor de inhoud. Naast het toestel met 1400 mAh batterij zitten in het doosje een 8GB MicroSD-geheugenkaart, een USB-kabel met opzetstekker, een headset, CD-ROM en een getting started guide. Aangezien het hier gaat om een pakket voor de Britse markt heeft de opzetstekker voor de USB-kabel in Nederland geen nut want deze past alleen in Britse stopcontacten. De headset heeft normale oordopjes met schuimhoesjes, die er ook afgelaten kunnen worden. De headset is van prima kwaliteit maar hoeft niet perse gebruikt te worden want de Milestone beschikt over een 3.5mm audio-aansluiting.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel