LG Prada II KF900 review


De PRADA II ofwel LG KF900 is het tweede toestel uit de succesvolle formule waarbij LG en de modegigant PRADA de handen inéén hebben geslagen.

In 2007 besloten beide gezamenlijk een telefoon uit te brengen: de LG PRADA was geboren, ook wel bekend onder de modelnaam LG KE850. De PRADA serie is, hoe kan het ook anders, gericht op de mode- en designbewuste consument die op het gebied van techniek en innovatie ook de nodige wensen heeft.

Nu is er de opvolger van de PRADA-telefoon, de PRADA II, een praktische telefoon met oog voor verfijnde elegantie. Met het volledige toetsenbord is het invoeren van teksten, anders dan bij PRADA I, zo gedaan. Ook de camera is er flink op vooruitgegaan van een 2.0 megapixel in het eerste model naar een 5.0 megapixel camera in de nieuwste PRADA-telefoon. De toevoeging van WiFi maakt het toestel helemaal compleet.

De LG KF900 Prada II is volgens de fabrikant uniek in zijn soort, zonder directe concurrenten. En daar moeten we ze toch een klein beetje gelijk in geven. Alhoewel de Nokia N97 en Sony Ericsson XPERIA X1 ook beschikken over een touchscreen met volledig toetsenbord, is de PRADA II geen smartphone en daarom toch een stukje eenvoudiger van aard.

In deze review gaan we na of de camera van de PRADA II kwalitatief goede foto’s aflevert. Verder zullen we nagaan hoe de PRADA II scoort wat betreft het gebruikersgemak. Het merk PRADA prijkt met trotste letters op de voorkant van het toestel. Draagt de LG KC900 deze naam met recht, kortom, straalt hij net zoveel luxe, stijl en glamour uit als zijn naam doet geloven?

Wat zit er bij het toestel?

De LG KF900 wordt geleverd in een mooie luxe lederen box. In deze box zijn de onderdelen die bij het toestel horen afzonderlijk verpakt in zwarte kartonnen doosjes. Bijgesloten zijn een gebruikershandleiding, oplader, stereoheadset, gegevenskabel en cd-rom met software om de KF900 en de pc op elkaar aan te sluiten. Ter bescherming van de telefoon is een lederen hoes toegevoegd; deze omsluit echter niet het gehele toestel. De letters PRADA steken hierdoor met fier boven de hoes uit maar de camera wordt helaas niet beschermd. Om vingerafdrukken van het scherm te poetsen is een stoffen lapje bijgesloten. Zowel op de lederen hoes als de poetslap ontbreekt het modieuze embleem van PRADA niet.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel