LG Prada 3.0 P940 review


Opeens waren ze overal in het straatbeeld te zien: de reclameposters van LG Prada. Acteur Edward Norton kijkt in de camera met de blik van een echte hartenbreker. In zijn hand houdt hij de LG Prada 3.0 P940, of, zoals we hem allemaal kennen, de LG Prada.

In samenwerking met het Italiaanse high fashion-merk Prada mikt LG op een stijlgevoelig, modebewust publiek dat smaak wil combineren met technologie. De smartphone als mode-accessoire dus.

Natuurlijk waren er al eerder smartphones die in de markt gezet werden als de ultieme smaakvolle musthave, en ook het formaat en de uitstraling van het toestel zijn niet nieuw: denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S2. Maar zo'n intensieve samenwerking met een modemerk heeft telefoonland niet eerder gezien. Bij NieuweMobiel zijn we niet zulke fashionista's en we vragen ons dan ook af: is de LG Prada meer dan een mooi hebbedingetje?

Wat zit er bij het toestel?

De doos waarin de LG Prada wordt geleverd doet je verwachten dat er een mooi horloge of een dure halsketting in zit. Het is een vierkante, leatherlook doos met het Prada-logo prominent voorop. Als je de deksel eraf haalt, zie je de smartphone liggen, ingebed in fluweelachtige stof. Er is zelfs een lintje toegevoegd, zodat je de telefoon er makkelijk uit kan halen. Zelden zagen we dat er zoveel moeite gedaan werd om een telefoon te presenteren. Dat maakt in ieder geval indruk.

Onder de fluwelen deksel vinden we de rest van de accessoires: earphones (voorzien van een chromen stukje met weer het Prada-logo), een USB-kabel, een opzetstuk voor het opladen en een informatiefolder. Alles is uitgevoerd in zwart en ziet er prima uit, alleen zijn de oordopjes onhandig: die blijven niet goed in je oren zitten. Daar kan een hip logo weinig aan veranderen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel