LG Optimus Black P970 review

· 3 reacties


Niet iedereen die een nieuwe smartphone wil kopen heeft het er voor over om hier een fors bedrag voor uit te geven.

Ze willen wel de lusten van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie, maar niet de lasten van een hoge aanschafprijs of een duur abonnement. Voor deze mensen is er de LG Optimus Black, het kleine broertje van de Optimus 2X Speed. Op alle gebieden een volwaardige smartphone, maar net iets vriendelijker voor de portemonnee.

De LG Optimus Black draait onder Android 2.2 Froyo - helaas niet de nieuwste versie van het systeem - en beschikt over een single-core Texas Instruments OMAP3630-processor met een kloksnelheid van 1GHz. Een van de belangrijkste punten van het toestel is het 4.0 inch NOVA-scherm met een lichteenheid van wel 700 nits. Dit scherm zou voor een optimale scherpte en een heldere beeldkwaliteit moeten zorgen.

Op dit moment gaat het niet erg goed met de smartphone divisie van het Zuid-Koreaanse LG. Met de Optimus Black proberen ze een betere positie op de markt terug te winnen door het aanbieden van een goed betaalbare, volwaardige smartphone voor een breed publiek.

Wat zit er bij het toestel?

We kregen de Optimus Black in een mooie, stevige zwarte doos in een kartonnen sleeve. Bovenin ligt het toestel met 1500mAh-batterij, daaronder bevinden zich de documentatie, 3.5-mm headset en het USB-snoer met een opzetstuk om het in een oplader te veranderen.

Qua kwaliteit springen de accessoires er niet echt uit, ze zijn niet slecht maar ogen wel wat goedkoop in vergelijking met accessoires van andere telefoons.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel