LG Mini GD880 review


De LG GD880 Mini is zo'n beetje het belangrijkste wat LG te melden had begin dit jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

De LG Mini kenmerkt zich door z'n compacte afmetingen en figureert momenteel samen met DJ Tiësto in een reclamecampagne om ook de gewone man/vrouw ermee bekend te maken.

Wanneer je beter kijkt naar dit 'kleintje' dan is dat helemaal geen gekke samenwerking. De LG Mini is dankzij z'n Dolby Mobile ondersteuning en 3.5 mm audio jack aansluiting zeer goed in staat je trommelvliezen te verwennen. Ook de Webkit internetbrowser met HTML5 en Flash ondersteuning weet je te verrassen, iets wat je dankzij z'n kleine afmetingen wellicht niet zou verwachten.

Wij testen hier de speciale LG Mini Tiësto Edition en kijken of het toestel weet op te boxen tegen concurrenten als de Samsung Jet en de HTC HD Mini.

Samen met de LG Mini kondigde LG haar synchronisatiedienst LG Air-Sync aan waar we later dieper op ingaan. Het stelt je eenvoudig in staat om draadloos je LG Mini met je PC te synchroniseren. Bovendien is het gratis!

Wat zit er bij het toestel?

We ontvingen de LG GD880 Mini is een bijpassend klein doosje. De samenwerking met Tiësto wordt ook op de doos kenbaar gemaakt en leert ons dat we het complete album Kaleidsoscope krijgen inclusief exclusieve remixes, een live concertclip uit Londen, backstage clip van Tiësto's world tour, 5 wallpapers en twee unieke ringtone's. Er zijn geen uiterlijke kenmerken die naar de Tiësto samenwerking verwijzen dus mocht je niet zo'n grote Tiësto fan zijn dan is er gelukkig geen man overboord.

De doos eenmaal opengemaakt treffen we naast het toestel een USB oplader aan, USB-naar-microUSB datakabel, een in-ear headset en een Nederlandstalige gebruikershandleiding. Vooral de USB reisoplader kunnen we waarderen. Dit komt mede omdat we steeds meer telefoons zien die zich via (micro)USB laten opladen, de lader die LG meelevert kan dus ook voor andere telefoons eenvoudig dienst doen.

Jammer genoeg heeft LG hier en daar concessies moeten maken om de LG Mini zo klein te krijgen. Zo is de batterij 'slechts' 900 mAh groot en ontbreken zaken als een flitser. Een groot gemis is dat overigens niet, maar daar later meer over.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel