LG KG800 review


Aangekondigd als de aanval van LG op de Nederlandse markt en het nieuwe concept van de afgelopen weken en de komende maanden. Zo is de nieuwe LG KG800 de afgelopen weken omschreven door vele kanten en berust deze ook op de waarheid die LG wil uitdragen.

De KG800 laat zien waar LG tot in staat is.

Eén van de meest opzienbarende introducties van de afgelopen weken en nu duidelijk aanwezig overal in Nederland. Nee, LG trekt hard aan met een groot aantal nieuwe producten en elke maand een nieuwe introductie van een Chocolate model die binnen de reeks van de KG800 past. Tot aan Oktober dit jaar zullen er nog zeker vier modellen volgen.

De LG KG800 is aangekondigd net na Cebit 2006 afgelopen maart en zal door geheel Europa verkrijgbaar zijn. Zijn directe tegenhanger is de Samsung E900 en een aantal andere nieuwe modellen van LG. Het is gelijk duidelijk waarom. Beide gebruiken namelijk een touchpad waarbij fysieke toetsen niet meer aanwezig zijn. Daarover later meer! De KG800 en E900 worden in het onderdeel Extra verder vergeleken. Men kan onderaan deze pagina direct doorklikken naar pagina vier voor de complete vergelijking.

· Het toestel zelf
· Oplader
· Batterij (800 MAh)
· Opbergtasje
· Schoonmaakattribuut
· Datakabel
· Stereo headset met afstandbediening
· Nederlandse handleiding
· Snelstart handleiding in Duits, Nederlands en Engels
· CD ROM met Engels PC Suite
· Overige documenten

De doos wil net zoals het toestel wat uitstralen en dat merkt men zodra alles geopend wordt. De gehele doos is gemaakt van allerlei speciale materialen en niet van standaard karton. De verdeling in de doos is netjes en alles is goed afgedekt zodat het toestel direct zichtbaar wordt wanneer men het pakket opent.

Naarmate het uitgepakt wordt, verbaasd men zich over de inhoud. Een groot aantal dingen zijn vrij standaard, zoals de datakabel met USB aansluiting en het mooie opbergtasje. Andere onderdelen zoals de headset zijn meer de moeite waard om door te nemen. Deze bestaat namelijk uit twee delen, waardoor een eigen headset ook gebruikt kan worden. De headset werkt op dezelfde manier als die van de W810i, maar is rijker uitgerust. In totaal zijn er vier toetsen aanwezig voor het bedienen van de MP3 speler/toestel, een hold toets om de afstandsbediening te blokkeren, volume toets en een klip om het geheel aan de kleding te bevestigen. De kwaliteit van de headset is redelijk tot goed. De headset van Sony Ericsson en Samsung klinken beter.

Een ander onderdeel van het accessoires pakket is de handleiding die zeer duidelijk is met gebruik van verschillende kleuren. Het boekje is vele malen beter dan een handleiding van Motorola of Samsung en vertelt ook echt welke functies in het toestel aanwezig zijn.

Wat zit er bij het toestel?

Qua pakket was er al de ervaring met LG vanuit de P7200. De werkelijk wonderschone doos bevat een aantal zeer speciale accessoires:

Als laatste mag het schoonmaakattribuut niet ontbreken. Een ander woord is simpelweg niet gevonden, omdat het iets totaal nieuws is. Men bevestigt het aan het toestel zelf en kan dan door middel van de zachte onderkant het gehele toestel schoon maken van vette vingers. Men hoeft geen T-shirt of theedoek te pakken. Nee, men gebruikt het schoonmaakattribuut. Een ultieme toevoeging aan een dergelijk schitterend pakket. Het gevoel van de Chocolate phone komt de gebruiker al direct tegemoet wanneer de doos geopend wordt.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel