Huawei Ascend Honor 3X G750 review

Doet deze ‘phablet’ recht aan de hoge verwachtingen?


Huawei Ascend Honor 3X G750 review

Als een zichzelf respecterende smartphonefabrikant kun je niet zonder phablet in je productgamma. Dat zagen ze ook in bij Huawei en dus kwamen ze begin dit jaar met de Huawei Ascend Honor 3X G750.

Dat is een hele mond vol en bovendien verschilt de naamgeving ook nog per werelddeel. Honor 3X en Ascend G750, er wordt in beide gevallen hetzelfde toestel bedoeld. In tegenstelling tot wat je zou vermoeden is de G750 helemaal geen super high-end telefoon. Het is ook weer geen middenmoter, maar hij zit er een beetje tussenin. Het scherm is 5,5 inch groot met een 720p-resolutie. De cameraresolutie komt uit op 13 megapixel en dat is dan wel weer in lijn met hedendaagse vlaggenschepen. Drijvende kracht in de G750 is een octacore-processor. Een processor met acht kernen dus, die tegelijkertijd actief kunnen zijn en de nodige rekenkracht moeten kunnen leveren.

Telefoons van Huawei zijn over het algemeen vriendelijk geprijsd. Dat geldt ook voor de G750 maar een nog voordeligere concurrent is de Alcatel One Touch Pop C9. Vergelijkbaar geprijsd is de Nokia Lumia 1320 en in het iets duurdere segment zitten de HTC Desire 816 en Sony Xperia T2 Ultra.

Wat zit er bij het toestel?

In het rechthoekige, turquoise kleurige doosje bedekt de G750 de gehele bovenkant. Onder het toestel treffen we een microUSB-kabel met verloopstekker aan en een witte headset. Verder zitten er ook nog een losse batterij, snelstartgids en garantiebewijs bij.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel