HTC Touch Pro review


“Power meets beauty, work meets play” aldus HTC. Hiermee wordt de P4600, ofwel de Touch Pro niet helemaal accuraat beschreven. De Qualcomm MSM7201A processor zou het toestel in theorie inderdaad aardig wat “power” moeten meegeven.

Dit valt in de praktijk echter tegen wanneer blijkt dat de meeste handelingen niet al te vlot verlopen. Het “beauty” gedeelte slaat de spijker echter wel op zijn kop. Als de Touch Pro tussen andere toestellen gelegd wordt met vergelijkbare functionaliteit lijkt hij er niet thuis te horen. Het lijkt eerder op een design toestel dan op een zakelijke telefoon.

De Touch Pro steekt wat dit betreft ook met kop en schouders boven concurrenten als de Samsung i780 uit, en kan zelfs de strijd aan met de gelikte Samsung i900 Omnia. Ook vergeleken met andere toestellen buiten deze klasse steekt de Touch Pro er alsnog bovenuit als een ware “beauty”.

Waar het toestel echter het beste tot zijn recht komt is “work”. Het toestel heeft een zeer zakelijke insteek met bijvoorbeeld een volledig QWERTY toetsenbord, uitgebreide connectiviteit mogelijkheden en een GPS ontvanger. Vooral het toetsenbord zal voor gebruikers die dagelijks vele berichten versturen enorm prettig zijn. Daarnaast sluit de software hier goed op aan met bijvoorbeeld Office Mobile en zeer handige manieren van berichten ordenen.

De mogelijkheid voor “play” is zeker aanwezig maar is niet heel erg uitgebreid. Het toestel heeft een drietal spelletjes, een FM radio, MP3 speler, YouTube ondersteuning en de mogelijkheid MPEG en WMV bestanden af te spelen. Niet heel verkeerd natuurlijk maar er moet wel een microSD geheugenkaart gekocht worden om iets op te slaan, de telefoon zelf heeft namelijk nog geen 300 MB aan geheugen. Ook de ondersteuning voor de modernere videoformaten is ver te zoeken maar ondanks de slogan van HTC zullen toch voornamelijk zakenmensen voor dit toestel gaan.

Wat zit er bij het toestel?

In de fraai vormgegeven doos bevindt zich alles wat je kan verwachten en meer. Uiteraard komt het toestel met een oplader, een gebruiksaanwijzing, een setje oordopjes en een tweetal CD-rom’s met daarop de benodigde software. De kabel van de oplader kan tevens dienst doen als een USB kabel door het los te koppelen uit de adapter.

De telefoon wordt standaard geleverd met een 1340 mAh batterij. Als bonus levert HTC een extra stilo en een opberghoesje voor de telefoon. De opberghoes had echter achterwege mogen blijven want het is een lelijk ding dat goedkoop aanvoelt en daarmee de mooi gevormde telefoon geen recht aandoet.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel