HTC Touch HD review


HTC heeft weer een nieuw toestel in de touchscreen reeks die met de HTC Touch Diamond zijn weg naar het grote publiek vond: de HTC Touch HD. Sinds de uitgelekte foto’s hier op NieuweMobiel.NL zijn de verwachtingen hooggespannen.

Zouden we hier te maken hebben met een iPhone Killer?

Die hoge verwachting zijn natuurlijk helemaal niet gek aangezien de Touch HD beschikt over een 3.8 inch WVGA touchscreen, 5 megapixel camera, GPS, mobiel internet via het snelle 3G netwerk en nog veel meer. Hierdoor is de HTC Touch HD een echte multimedia telefoon, maar dankzij het Windows Mobile besturingssysteem is het naast een gadget ook een apparaat wat uit de voeten kan als zakelijke telefoon.

Door de hierboven genoemde eigenschappen is de vergelijking met de iPhone 3G snel gemaakt. Andere concurrenten van de telefoon zijn de Samsung Omnia en de Sony Ericsson Xperia X1. Kan de Touch HD het succes van de Diamond evenaren of zelfs verbeteren? Wij hebben de Touch HD uitvoerig getest en in deze review staan onze bevindingen.

Wat zit er bij het toestel?

Sinds Apple met de iPhone op de markt is gekomen is iedere smartphone fabrikant wakker geschud. Het gaat niet langer meer alleen om functionaliteit maar ook om design. En dit begint al bij de verpakking. De Touch HD komt in een zeer fraai maar simpel vormgegeven doos, wat een beetje doet denken aan de manier waarop Apple haar producten verpakt. Naast de HTC Touch HD zitten er de volgende accessoires in de doos. Een 1350 mAh Li-Ion batterij, een headset, USB kabel, een USB lader, die de USB kabel gebruikt om op te laden. Verder zit er nog een ‘pouch’ bij, dit is een tasje voor de telefoon die ook als doekje kan gebruikt worden voor het schoonmaken van het scherm. Een extra stylus, een sceenprotector, 2 installatiecd’s, een verkorte handleiding en een 8 GB MicroSD geheugenkaart maakt het lijstje af.

De Touch HD komt dus met alle accessoires die je voor een telefoon kan wensen. Ook met de kwaliteit is niets mis, de accessoires zien er stijlvol uit en voelen stevig aan. Als de headset niet bevalt, kan er door de aanwezigheid van het 3.5mm audio jack overigens ook nog een headset naar keuze worden ingeplugd.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel