HTC Touch Cruise 09 review


Eén van de jongste telgen van de HTC Touch familie is de Touch Cruise 09. Zoals al uit de naamgeving valt op te maken is dit de opvolger van de HTC Touch Cruise P3650 uit 2007.

Verder maakt de term Cruise duidelijk dat het toestel is toegerust voor navigatie en wel met TomTom Navigator 7.

Een concurrent uit de eigen hoek zal de HTC Touch 3G kunnen zijn. Dit toestel heeft veel uiterlijke overeenkomsten met de Touch Cruise 09 en ook op andere terreinen zijn de twee zeer verwant maar de Touch 3G heeft niet standaard de beschikking over een compleet navigatiesysteem. Andere rivalen kunnen de HTC Touch Diamond2 T5353 en de Samsung i900 Omnia zijn.

Bij veel van de nieuwe modellen die HTC op de markt brengt is het steeds vaker meer van hetzelfde en zijn er weinig onderlinge verschillen. De Touch Cruise 09 heeft echter een geheim wapen en dat is de Footprints toepassing waar de Touch Cruise als eerste HTC toestel over beschikt. Of het toestel een aanwinst is voor de productlijn van HTC zal in deze review blijken.

Wat zit er bij het toestel?

Omdat de Touch Cruise 09 twee rollen vervuld komt hij ook met iets meer accessoires dan normaal. In de forse kubusvormige doos zitten twee aparte doosjes. Eentje met de specifieke navigatietoebehoren in de vorm van een autolader, een houder en een beugel met zuignap. In het andere doosje zitten alle overige benodigdheden. Dit zijn een USB-kabel met opzetstuk om er een lader van te maken, headset, batterij(1100mAh) en een 1 GB MicroSD kaartje. Verder zit er nog een mapje bij met daarin een extra stylus, een hoesje, beeldschermcover, registratiekaart voor TomTom, handleiding en twee CD-ROM’s met op de ene software en op de andere de handleiding. Al met al dus een rijk gevuld pakket met, afgezien van de headset, kwalitatief nette accessoires.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel