HTC S740 review


De HTC Touch Pro heeft er een klein broertje bij, de HTC S740. Hoewel de naam weinig boeiend is kan je dit niet zeggen over het toestel.

Hoewel gericht op de zakelijke gebruiker heeft HTC toch erg veel aandacht besteedt aan het uiterlijk van dit toestel wat samen met de uitgebreide functionaliteit veel gebruikers een plezierige ervaring moeten kunnen geven. Het toestel zal dus in de eerste plaats zakelijke gebruikers moeten aanspreken maar gezien de looks zal het toestel verder dan dat kunnen reiken.

We verwachten dat S740 de meeste concurrentie zal ondervinden uit eigen stal met de HTC Touch Pro en HTC Touch HD maar ook van bijvoorbeeld de Sony Ericsson Xperia X1 en Blackberry Bold.

Zo is het toestel compatible met de nieuwste connectiviteit mogelijkheden en hierbij moet het volledige toetsenbord wat we al kennen van zijn voorgangers natuurlijk prima van pas komen. Hoewel er dit keer geen touchscreen aanwezig is, hebben we wel beschikking over een gewoon numeriek toetsenbord aan de voorkant wat het dagelijks gebruik prettiger moet kunnen maken. Daarnaast beschikt de telefoon over een 3.2 megapixel camera, extra opslagmogelijkheden en Windows Mobile 6.1.

Wat zit er bij het toestel?

Het toestel heeft niet alleen een karige naam meegekregen, het wordt ook verscheept in een weinig bijzondere doos. Een simpel ding met erin een bakje van gerecycled papier. Maar goed het gaat natuurlijk om de inhoud. Daar zijn we echter ook niet van onder de indruk. Twee CD-ROMs, één met Windows Mobile en de ander met de handleiding. Een handleiding op papier komt alleen in de vorm van een snelstart gidsje van onmogelijk klein formaat. Daarnaast natuurlijk een oplader, waar in dit geval de kabel eveneens dienst doet als USB kabel. Als laatste een headset van standaard HTC kwaliteit. Net iets beter dan veel van de concurrentie, maar nog steeds niet bepaald indrukwekkend. Het toestel wordt standaard geleverd met 1000 mAH Li-Ion batterij.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel