HTC One X review

· 8 reacties


HTC One X review

De HTC One X is het nieuwe vlaggenschip van het Taiwanese merk, dat van groot belang voor de toekomst van HTC zal zijn. Het merk was één van de eersten die profiteerde van de opkomst van Android, met toestellen als de HTC Desire.

In de afgelopen jaren is het echter vooral Samsung dat hoge ogen gooit met toestellen die zijn gebaseerd op het mobiele besturingssysteem van Google. De Samsung Galaxy S II werd tientallen miljoenen keren verkocht, cijfers waaraan de toestellen die HTC in 2011 op de markt bracht niet kunnen tippen.

In 2012 heeft HTC een kleine voorsprong op Samsung: het bedrijf wist in februari wél een nieuw topmodel te presenteren op het MWC in Barcelona, terwijl Samsung pas op 3 mei met de Galaxy S3 komt. De komende maanden zullen laten zien of HTC deze voorsprong kan verzilveren. Door tegenvallende verkoopcijfers staat het bedrijf onder druk; om winst te blijven maken is succes voor de quadcore One X een vereiste.

Bij de presentatie van het toestel praatte HTC-topman Peter Chou bijna een half uur over de camera van de telefoon. Die zou exceptioneel goed moeten zijn. In deze review testen wij of dit Android 4.0 Ice Cream Sandwich de hooggespannen verwachtingen waar kan maken.

Wat zit er bij het toestel?

Wij kregen de One X van HTC in een maagdelijk wit reviewersdoosje. Als je het toestel in de winkel koopt, zul je ongetwijfeld een mooier exemplaar krijgen. Hoe dan ook, het gaat niet om de verpakking, maar om de inhoud: HTC levert een standaard hoofdtelefoon bij, en niet, zoals bij andere toestellen die zijn voorzien van het Beats Audio-logo, een Beats-headset.

Daarnaast vind je een lader en een USB-kabel in de verpakking. Ook levert HTC een speciaal pinnetje mee, waarmee je de kleine lade van de microsim open kunt maken, een systeem dat je waarschijnlijk welk kent van de iPhone van Apple. Daarnaast bevat de doos natuurlijk het allerbelangrijkste: het toestel zelf.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel